Ještě včera se nechal výkonný ředitel klubu SK Dynamo České Budějovice Zdeněk Kořínek slyšet, že příchodu Karla Poborského uvěří až poté, co ho spatří v sobotu na předzápasovém tréninku. V sobotu přesně v 17:00 už skutečně uvěřil. Společně se Zdeňkem Čadkem sledoval, jak se jedna z nejblyštivějších hvězd českého fotbalu prohání po trávníku E.On stadionu. Na trénink reprezentačního záložníka se přišlo podívat asi tak na tři desítky zvědavých diváků. V sektoru pro domácí fanoušky se dokonce objevil transparent s nápisem: Karle, vítej doma. „Čekal jsem, že se na Karla přijde podívat víc lidí,“ zamračil se na chvilku výkonný ředitel.

Možná ani sám Zdeněk Kořínek netuší, jakou strhla zpráva o příchodu Karla Poborského lavinu. Hodinu po zveřejnění zprávy snad nebyl v Českých Budějovicích člověk, který by o bombastickém přesunu reprezentačního záložníka nevěděl. Nad otázkou, kolik očekává diváků na zítřejší zápas, ve kterém se po dlouhé době objeví v černobílém dresu Karel Poborský chvilku zaváhal: „Těžko říct, normálně chodí na naše domácí zápasy tak 2500 diváků, zítra by jich mohlo přijít tak 4000.“ Ještě chvilku ředitel klubu přemýšlel, zdali je vyřčená cifra správná „Upřímně si myslím, že na Karla se přijde podívat každý fotbalový fanda z okolí,“ upřesnil svou odpověď. „Pokud nepřitáhne diváky Karel, tak už nikdo,“ uzavřel debatu na toto téma.

„Karlova rozhodnutí, hrát za Dynamo si velice vážíme,“ rozpovídal se výkonný ředitel na téma Karel Poborský. Zároveň však odmítl určit člověka, kterého napadlo, projevit zájem o služby zkušeného hráče „Projevit zájem o Poborského byla prostě nutnost. Museli jsme to zkusit. S Karlem jsme byli v kontaktu, nejdůležitější roli sehrálo zřejmě to, že Karel bydlí nedaleko,“ neopomněl Kořínek zmínit důležitý aspekt, kterým je Poborského bydliště v Hluboké nad Vltavou.

Z příchodu takové hvězdy, jakou Karel Poborský bezesporu je, se budou snažit klub získat nemalé finanční prostředky. Zejména fanoušky by poté mohlo zajímat, zdali bude k mání například replika dresu Dynama se jmenovkou Karla Poborského. Ani otázka na toto téma Zdeňka Kořínka nezaskočila: „Počkáme, jak se Karel adaptuje na nové prostředí. Rozhodně ale s něčím takovým počítáme.“ V Dynamu si všichni moc dobře uvědomují, jaký to přišel klenot. „Karel je ohromný reklamní tahák. Je tváří Eurotelu, velkou reklamní kampaň s Karlem teď rozjíždí například pojišťovna Uniqa,“ uvědomuje si moc dobře Poborského finanční přínos pro klub jeho ředitel.

Je to přece jen pár let, co se lidé v Českých Budějovicích chodili dívat na Karla Poborského. Číslo, které nosí na svém dresu zůstalo však stále stejné. „Karel bude hrát s jeho osmičkou,“ potvrdil Zdeněk Kořínek. „Doteď ji nosil Michal Belej, určitě rád ji ale Karlovi uvolní,“ usmál se ředitel klubu. Zatímco hráči na hřišti zahájili protahovací část tréninku, řeč se stočila na funkci kapitána klubu. „I nadále by měl zůstat kapitánem Martin Vozábal,“ dementuje Kořínek zprávy o tom, že by proti béčku Olomouce vyběhl Poborský na trávník s kapitánskou páskou na ruce.

Zdeněk Kořínek také upřesnil, jak to vypadá s odchodem Martina Vozábala: „Martin prozatím zůstává v Dynamu. O jeho služby projevil zájem Baník Ostrava, z přesunu na sever Moravy ale prozatím sešlo,“ přibližil, jak to s ikonou Dynama prozatím vypadá. „Baník nám dokonce nabízel výměnou nějaké hráče. Zazněla jména jako Žůrek, Lukeš nebo Cigánek. Zatím však Martin zůstává v Českých Budějovicích,“ prozradil Kořínek. Příchodem Karla Poborského podle slov Zdeňka Kořínka posilování kádru neskončilo. „Zítra by měl přijet na testy další polský fotbalista,“ oznámil o příjezdu další možné posily ředitel klubu. Ani poté neustal Zdeněk Kořínek s dobrými zprávami: „Uzdravuje se nám Miroslav Filipko. Vypadá to, že za čtrnáct dní by se už klidně mohl objevit v bráně.“