V o poznání  lepší náladě než v minulých domácích utkáních dorazil na tiskovou konferenci po skončení zápasu s rezervou olomoucké Sigmy trenér Dynama František Cipro. Jeho svěřenci pod taktovkou Karla Poborského v zápase s posledním týmem tabulky dominovali a již po pětadvaceti minutách vedli 3:0. "Já jsem si to dnes po dlouhé době užíval. Chtěli jsme rozhodnout hned v úvodu utkání, což se nám podařilo. Chtěli jsme hned v úvodu chytit diváky, protože dnes tady byla taková trochu slavnostnější atmosféra," řekl spokojeně Cipro.

Ohlasy trenérů v MP3: Cipro (0,7MB), Psotka (0,5MB)

Reportáž a fotografie: Dynamo - Olomouc B 4:0
Ohlasy hráčů: Poborský, Plocek

Oslava Karla Poborského a celého fotbalu na jihu Čech začala skutečně velmi brzo. Bývalý kapitán Sparty se ještě pořádně nedotkl míče a už měl ruce nad hlavou oslavujíce svojí první branku v zápasu. Za dalších deset minut přidal druhou branku a v 25. minutě ideálně přihrál Svobodovi, který zvyšoval již na 3:0. "Potom se možná trochu čekalo, že to půjde dál a dál. My jsme si ale dali hlavně za úkol, abychom to utkání odehráli s nulou, protože to se nám v minulých zápasech takřka vůbec nedařilo. I dnes byly situace, kdy jsme ten gól mohli dostat, ale udrželi jsme to," řekl se zamyšleným výrazem ve tváři Cipro. "Možná lidi čekali nějakou větší ofenzivu, ale my jsme to chtěli dohrát tak, jak se to dohrálo," dodal zkušený kouč.

Velmi podobně hodnotil utkání i hostující trenér Zdeněk Psotka. Kvalitu soupeře uznal a litoval jen skutečnosti, že mohl počítat pouze se svými mladými a méně zkušenými hráči: "Domácí mužstvo během posledního týdne nebo čtrnácti dnů výrazně posílilo a my jsme byli v tomto utkání oslabeni. Nebo spíše jsme nebyli doplněni o hráče prvního mužstva." Kvalita na straně Dynama opravdu velmi patrná a o osudu utkání bylo jasno již po první čtvrthodince. "Rozdíl byl na hřišti jednoznačně vidět. Domácí dominovali, byli sebevědomější v soubojích jeden na jednoho a rozhodli o té jasné výhře hned v úvodu utkání. I v závěru zápasu hru kontrolovali, byli jasně lepší a já jim ke třem bodům gratuluji," řekl sympaticky Psotka.

Veškeré další dotazy se pochopitelně týkaly ústřední postavy zápasu - Karla Poborského. Muž, který ještě v minulých dnech vládl pražské Spartě, nyní rozdával radost na Střeleckém ostrově. Trenér Cipro ale moc dobře ví, že psychika hráčů se neupevňuje pouze na hrací ploše: "Karlův přínos je patrný už v kabině a na tréninku. Jeho přítomnost tady je pro kluky životní výhrou..." Kouč Dynama si ale také neodpustil poznámku vůči některým deníkům, které v posledních dnech novou hvězdu Dynama napadaly a pouze zhoršovaly již tak dost vypjatou situaci: "Z pozice trenéra jsem po dnešním zápase šťastný. Jen mě poslední dobou trochu mrzí, že se chováme, jak se chováme. Poslední dny v novinách bylo vůči Poborskému nebo i Nedvědovi napsáno v novinách hodně špatného. Přitom si to ale vůbec nezaslouží. Když někdo přijede do zahraničí, tak všichni tam jména jako Poborský nebo Nedvěd znají. Většinou lidé neví, kdo je to Jágr, ale tyto fotbalisty zná snad každý." Právě proto také Karel Poborský po zápase přiznal, že byl před prvním utkání v černobílém dresu dosti nervózní. "Vím, že Karel nesl poslední dny těžce. Sám mi říkal, že snad tři dny nespal a byl před zápasem hodně nervózní," podotkl Cipro.

I trenér hostujícího týmu se všiml, že právě přítomnost nové hvězdy Dynama byla pro vývoj utkání rozhodující. "České Budějovice jsem v poslední době viděl několikrát i na kazetách a proti tomu, co jsem viděl, hráli Jihočeši dneska o mnoho lépe. Taková osobnost, jakou Karel Poborský je, jim určitě velmi pomohla," poznamenal Psotka. Každý si ale již nyní uvědomuje, že to nebude mít reprezentační záložník ve druhé lize lehké. "Rozhodně to nebude mít jednoduché. Doma to ještě půjde, ale venku to bude těžké," upozornil Cipro. Kouč Dynama také ocenil skutečnost, že ač byl Poborský na hřišti pánem, neunáhlili se hosté k záludné hře, která by mohla ohrozit jeho zdraví: "Je pravda, že hosté k němu byli ohleduplní a děkuji jim za to." Cipro také podotkl, že porovnávat výkony před Poborským a s Poborským příliš nelze: "Zlepšili jsme se. Hra nové obrany a záložní řady byla o třídu lepší než v posledních zápasech. Výkon celého mužstva byl mnohem lepší..."

Závěrem snad slova kapitána týmu Martina Vozábala, který nezůstal pozadu a vysekl Poborskému velkou poklonu. "Všichni znají důvod, proč jsme se probudili. To se to hraje, když vedle sebe máte chlapa na motorce," prohodil Vozábal těsně po skončení zápasu...