Série čtyř prohraných zápasů je již zapomenuta a fotbalisté Dynama České Budějovice začínají přibližovat k místům, kdy by se měli správně nacházet. O další dva stupínky výše se Jihočeši posunuli po zápase v Pardubicích, kde v zápase průměrné druholigové úrovně porazili místní celek 1:0 gólem Karla Poborského ze 48. minuty. "První poločas byl bez šancí, oba týmy se oťukávaly a bylo to spíše remízové. Nehráli jsme nic moc, nedostali jsme se do šancí, avšak jak jsme věděli, Pardubice se dostávají do šancí také jen po standardkách.Ve druhé půli jsme byli lepší a fotbalovější a myslím, že jsme si vítězství zasloužili," zhodnotil krátce zápas František Cipro.
Ohlasy trenérů v MP3: Pulpit (1,7MB), Cipro (0,7MB)

Reportáž a fotografie: Pardubice - Dynamo 0:1
Ohlasy hráčů: Bureš, Skála

Snad všichni zaměstnanci i fanoušci Dynama s napětím očekávali, jak se budou chovat lidé vůči Karlu Poborskému, když bude hrát českobudějovický tým venku. V sobotu v Pardubicích bylo vše v naprostém pořádku, skoro by se dalo říci, že místní fanoušci nové hvězdě Dynama přáli všechno dobré. "Chtěl bych poděkovat. Měl jsem trochu obavy. Víte jak to je... Chtěl bych poděkovat trenérovi, divákům i celému mužstvu Pardubic, že se vůči Karlu Poborskému hrálo velice slušně," řekl dále Cipro. Ba co víc, extrém přišel přesně po hodině hry, kdy Poborský předvedl na rohu velkého vápna brilantní kličku díky níž přešel přes dva protihráče najednou. Za následného velkého ryku se zdálo, že by fanoušci domácího celku ocenili i branku ve vlastní síti...

Dotazy novinářů se na tiskové konferenci opět točili právě hlavně okolo Karla Poborského. Trenér Cipro pouze opakoval, co již říkal po minulém zápase s Olomoucí B: "Fotbal je o jedenácti lidech. Jeden zmůže málo, i když je Karel opravdu výjimečný fotbalista. Vozábalovi a dalším, kterým se v posledních zápasech příliš nedařilo, narostlo sebevědomí a motivace. Pro některé hráče je to dokonce velká čest, že mohou vedle takového fotbalisty sedět v kabině."

Obecně je známo, že nová hvězda Dynama nebude moci hrát v příštím zápase proti proti Xaverovu. František Cipro si ale již nyní uvědomuje, že to nemusí být poslední zápas, ve kterým může Poborský chybět: " Karel nám bude chybět nyní v neděli a pokud by hrála reprezentace baráž o Mistrovství světa, tak možná ještě další zápas."

Podobný názor na vývoj utkání a předvedenou hru obou celků měl i domácí trenér Martin Pulpit: "Utkání mělo nadprůměrnou druholigovou úroveň. My jsme respektovali soupeře, jeho zkušenost a sebevědomí. Každý hráč tam má minimálně 70-80 ligových zápasů. Soupeři jsme se vyrovnali poctivou poctivou hrou dozadu. První poločas byl víceméně bez šancí, pouze jsme zahrozili některými standardními situacemi."

Zápas přinesl velmi vyrovnaný fotbal, který příliš fotbalových příležitostí nepřinesl. Přesto si ale i domácí trenér Pulpit uvědomil, že rozdíl mezi soupeři přeci jen nějaký byl. Velký vliv na konečný výsledek zápasu také podle kouče Pardubic mělo vynucené střídání o poločasové přestávce: "Ve druhém poločase jsme bohužel kvůli zranění Šimáčka museli střídat v obraně, což se nám také později vymstilo. Jedna skulinka, jedna chyba a bylo to 0:1. Soupeř byl po brance lepší a fotbalovější. V závěru jsme měli šance po standardních situacích. Mužstvo sahalo po bodu a rozhodně si zaslouží poděkování."

Ten, kdo byl v sobotu v Pardubicích si jistě všiml, že Východočeši nemají v poslední době pouze fotbalové starosti. Jejich domácí stadion velmi chátrá a vedle Duhové Arény, která je v bezprostřední blízkosti vypadá strádající hřišťátko spíše komicky. "Ukázalo se, že by v Pardubicích mohl žít fotbal, lidé by chodili. Já říkám zcela otevřeně, že Pardubice potřebují do tří až čtyř let první ligu. Doufám, že po osobní návštěvě  pana hejtmana a pana primátora, kteří přislíbili od zimy větší podporu, se dočkáme rekonstrukce vnitřku kabin, regenerace a dalších úprav. V létě se snad dočkáme posunutí hřiště blíže k hlavní tribuně a také doufám, že se v co nejkratší době dočkáme umělého osvětlení a nové tribuny směrem k zámku. Věřím, že představitelé města svůj slib splní, " povídal o největších starostech pardubického fotbalu Pulpit.

Martin Pulpit také reagoval na slova Františka Cipra ohledně Karla Poborského "Co se týká Karla Poborského, tak jsme hráče nabádali, aby to nebrali prestižně. Šel na něj Vrba, náš nejslušnější hráč," řekl s klidem v očích Pulpit. "Mimochodem velice dobrý fotbalista," dodal Cipro. Závěrem ještě Pulpit překvapil místní novináře, kteří podle všeho nechtěli nechat Poborského v klidu: "Nechtěli jsme ho zmasakrovat, jak k tomu vyzývali novináři ve včerejších novinách..."