Karel Poborský ukázal, že je pro České Budějovice nepostradatelným fotbalistou. Po jednozápasové absenci se vrátil do sestavy Jihočechů a zařídil jejich snadné vítězství nad Vítkovicemi 3:0. Mnohé z diváků určitě překvapilo, že po ani ne osmačtyřiceti hodinách od kvalifikačního zápasu ve Finsku, nastoupil v základní sestavě Jihočechů. „Rozhodnutí jsme nechali až po ranní procházce, kdy jsme se sešli s trenérem. Cítil jsem se v celku dobře, takže nebyl důvod, proč bych dnes neměl nastoupit,“ uvedl po zápase Karel Poborský.
„Samozřejmě jsem cítil únavu, ale šlo to celkem dobře. Zaslouženě jsme vyhráli a to je pak únava vždycky menší,“ usmál se český reprezentant. Přestože byl Poborský hlavní hvězdou pátečního zápasu, chválit svůj výkon nechtěl. „Určitě jsem rád, že jsme odčinili prohru z minulého kola s Xaverovem a vezeme body z venku, které se vždycky cení. Teď je ale doma musíme zase potvrdit.“

Když v 76. minutě odcházel ze hřiště, vyprovázel ho bouřlivý potlesk diváků, kterých bohužel přišlo jen necelých sedm stovek. Aplaus ještě zesílil, když i Poborský hlavní tribuně zatleskal. „Od doby, co jsem ve druhé lize, se s tím setkávám docela často. Musím říci, že je to velice příjemné a děkuji za to. V první lize byla proti Spartě atmosféra vesměs nabroušená, ale co jsem v Budějovicích, je to příjemné a jsem tomu mile rád,“ řekl dále Poborský.

Po cestě do Ostravy opora národního týmu pochopitelně sledovala i polední los, který české reprezentaci v baráži o účast na mistrovství světa přisoudil Norsko. „Mezi třemi soupeři si nebylo moc co vybírat, všichni jsou kvalitou asi stejní. Otázka je, jaké tam bude hřiště a počasí, ale troufám si říci, že vzhledem k tomu, že začínáme u soupeře, je los docela dobrý.“

Mírný informační šum také zapracoval během zápasu Dynama s Vítkovicemi, když se především po konci zápasu na internetovém portálu iDnes objevila informace, že střelcem první branky Dynama měl být Martin Vozábal a ne Václav Mrkvička. Nepotvrzenou informaci bezprostředně po skončení zápasu popřel sekretář Dynama Milan Čadek a o pár minut později i sám Martin Vozábal. "Gól jsem nedal. První branku utkání dal skutečně Venca Mrkvička po centru Karla Poborského," řekl kapitán Dynama. K první brance v zápasu byl ale Vozábal přeci jen velmi blízko - ve 14. minutě totiž po Poborského centru poslal hlavou míč na brankáře Kovalíka tak, že se míč zastavil v nepřehledné situaci na a nebo již za brankovou čarou. Hlavní rozhodčí Gallo ale branku neuznal a za následné protesty si Vozábal vysloužil žlutou kartu.

I kapitán Dynamu velmi ocenil výkon a obětavost reprezentanta Karla Poborského, který odehrál během jednoho týdne tři těžká utkání. "Karel nám strašně moc pomohl a za výhru vděčíme hlavně jemu," řekl závěrem Vozábal.