Ač je to k nevíře, do letošní sezóny nastoupil SK České Budějovice skutečně s nejnižším počtem hráčů. Je to i nejužší kádr za posledních deset let. V podzimní části tvoří mužstvo 20 fotbalistů: 3 brankáři, 6 obránců, 4 záložníci a 7 útočníků - z toho někteří také spíš záložníci.
Naopak nejvíce hráčů bylo v SK ČB registrováno v sezóně 2000-2001 a to 42, počítáme-li i hráče, kteří se v černobílém dresu objevili krátce. Příkladem uveďme libereckého gólmana Zbyňka Hauzra, který byl u nás na hostování, ale klub si jej vyžádal po pár kolech kvůli zranění dalšího ze svých brankářů zpátky a pak např. Libor Koller, který se objevil v ČB koncem jarní sezóny.

V roce 2001 nastal asi také jeden z největších "odlivů" členů mužstva. Odešla většina starších, zkušených hráčů - převážně do zahraničí - a kádr se zúžil na 34 fotbalistů. O další rok později to bylo zase dokonce o deset méně. Mnohým skončilo hostování, popř. byli přeřazeni do B-týmu a nebo posílili jiný klub.

Když shrneme posledních pět let, vyjde nám, že na titul "věrného hráče SK ČB" by mohli kandidovat Miloslav Penner (v kádru od sezóny 1997-98), David Horejš, David Lafata, Martin Leština, Martin Vozábal a nebýt drobných přestávek, tak např. i Aleš Matoušek a Stanislav Rožboud.

Zajímavostí je i v posledních letech četný příliv hráčů ze Slovenska - v současném kádru máme tři: Miroslav Seman, Jaroslav Chlebek a Vladimír Pončák. V loňské sezóně byli dokonce čtyři - s předchozími ještě Martin Konečný a v dřívějších letech vzpomeňme na dobré služby Martina Obšitníka, Petera Holce, Petera Jakubecha, Karola Praženici, Mariána Paláta a Martina Vyskoče, který dodnes působí v B-týmu.

Kdo ví, nedočká-li se časem mužstvo Českých Budějovic nějakého jiného zahraničního "překvapení".