Den před zápasem 19. kola druhé ligy panuje na jihu Čech povětšinou dobré počasí a nedělní duel s nováčkem z Hlučína by neměl být aktuálně ohrožen. Mírné vrásky na čele ale dělají funkcionářům Dynama předpovědi počasí, které upozorňují na fakt, že by nad celou republikou mohlo zavládnout opět deštivé počasí. "Prudká průtrž mračen by hřiště, na kterém je spíše zemina než tráva, zřejmě změnila v oraniště," řekl pro Českobudějovické listy trenér Dynama František Cipro.
Přesto si ale nikdo na Střeleckém ostrově nechce připustit, že by se nedělní utkání muselo opět odložit. "Věříme, že se určitě hrát bude," podotkl dále Cipro. Kouč Jihočechů si ale dobře uvědomuje, že právě pro jeho svěřence bude asi ne příliš kvalitní terén větším problémem než pro hosty: "My budeme muset tvořit a bude to pro nás tedy pochopitelně obtížnější."

I přesto, že Dynamo nastoupí proti týmu, který má ve druhé lize minimální zkušenosti, nikdo z realizačního týmu přípravu na nedělní zápas nepodcenil. "V minulém zápase na Kladně nevypadal Hlučín vůbec špatně. Byli vyrovnaným soupeřem a branky dostávali po hrubých chybách obrany. Nebyli nijak zalezlí a měli i šance," sdělil několik zajímavých poznatků Cipro. Hlučínští jsou opravdu ve svízelné situaci. Během zimy obměnili prakticky celou obrannou čtveřici a ta se v přípravných zápasech jen velmi těžko sehrávala.

Naopak trenéru Ciprovi zůstala v zimě kostra týmu pohromadě a před zápasem s Hlučínem se vyprázdnila i marodka. "K dispozici bychom měli mít všechny hráče a snad se nám nestane, že se někdo opět zraní na předzápasovém tréninku," řekl prosebně Cipro. Jihočeši, kteří patří k největším aspirantům na postup do první ligy nemyslí pochopitelně na nic jiného, než na vítězství. "Chceme hrát o postup, a tak jdeme do zápasu s jediným cílem, a tím je vítězství. Byl bych blázen, kdybych říkal něco jiného," dodal na závěr Cipro.

To Hlučín vstupuje do jarní části sezony s o poznání skromnějším cílem. Prioritou týmu bude udržet takovou pozici v tabulce, která by zajistila druholigovou příslušnost i pro následující sezonu. Asistent trenéra Petr Samec moc dobře ví, jak těžký soupeř jeho svěřence v neděli čeká: "Sílu soupeře známe, ale rozhodně se nevzdáváme. Na zápas jsme se celý týden připravovali a spíše se do Českých Budějovic těšíme." Slezané se opravdu nemají čeho bát. V prvním jarním zápase na hřišti vedoucího Kladne nepodali vůbec špatný výkon a domů se vraceli se vztyčenou hlavou. "V prvním kole proti Kladnu se hráči sami přesvědčili, že i se silným soupeřem se dá hrát. Prohráli jsme si to hrubými chybami, jinak náš výkon nebyl špatný," podotkl dále Samec

Při cestě na jih Čech si tak svěřenci Ericha Cviertny budou neustále opakovat: "Nemáme špatné mužstvo, základem je se vyvarovat chyb, poté můžeme myslet na dobrý výsledek..."