Netradičně až v pondělí nastoupí fotbalisté Dynama České Budějovice k zápasu 23. kola na Andrově stadionu v Olomouci, kde se střetnou s rezervním týmem tamní prvoligové Sigmy. Svěřenci Františka Cipra po domácím zaváhání se sparťanskou rezervou o tři dny později porazili B-tým Brna a v podobném duchu by rádi pokračovali i v pondělní dohrávce. Stejně jako rezervní týmy Sparty a Brna hraje i juniorka Olomouce o záchranu a Jihočechy tak čeká velmi těžký zápas. "Těžko odhadovat, v jakém složení proti nám soupeř nastoupí," uvědomoval si před odjezdem na Moravu kouč Dynama.
Utkání by mohlo před samotným výkopem vypadat ještě o poznání složitěji než předešlé domácí zápasy se Spartou a Brnem. Letenský tým se soustředí na prvoligové boje a Brno naopak vstupovalo do zápasu s Dynamem v těžké pozici, která byla zapříčiněna virovým onemocněním sedmnácti hráčů mužstva. Zato olomoucký celek se soustředí právě na druhou ligu. "Áčku Olomouce v lize už jde jen o umístění, naopak béčko hraje o záchranu a máme zprávy o tom, že Olomouc bere udržení druhé ligy jako klubovou prioritu," řekl se zdviženým prstem František Cipro.

Fotbalisté Dynama minulou neděli prohráli po překvapivě špatném výkonu se Spartou a reputaci si jen částečně nahradili ve středeční dohrávce s Brnem. Přesto ale trenér Dynama neuvažuje o tom, že by udělal v základní jedenáctce nějaké změny. "Tak široký kádr nemáme, takže žádné radikální zásahy do sestavy nebudou," upozornil na známou skutečnost Cipro. Do Olomouce odcestují Jihočeši téměř kompletní, chybět bude pouze záložník Josef Němec, kterého stále trápí zranění. Na pravém okraji obrany se opět pravděpodobně představí mladík Jiří Kladrubský, který v minulém kole nahradil dlouhána Jakuba Bureše. "Bureše bych ale rozhodně neodepisoval, proti Spartě hrálo špatně víc hráčů. Klidně se může stát, že v následujícím zápase nastoupí opět on," řekl sice po zápase s Brnem Cipro, avšak podle vlastních slov byl s výkonem Kladrubského velmi spokojen a dá se tak očekávat, že přednost dostane právě mladý budějovický odchovanec.  

Trenér Dynama si moc dobře také uvědomuje, že s blížícím se koncem sezony začíná jít pomalu do tuhého. "Dokud tu ještě máme Karla, potřebujeme nahrát co nejvíce bodů," připomenul František Cipro pro Českobudějovické listy skutečnost, že minimálně dva poslední zápasy odehrají Jihočeši bez svojí nejzářivější hvězdy. Jihočeši tedy odjeli do Olomouce se jednoznačným cílem: "Vyhrát chceme všude, takže i v Olomouci."