Porážkou se Slavií vstoupila rezerva Dynama do dvou anglických týdnů. Ze čtyř následujících zápasů hraných systémem středa – sobota hraje juniorka Českých Budějovic hned tři zápasy na hřištích svých soupeřů. K úvodním z nich pojede B-tým k dohrávce 18. kola ČFL do Liberce, kde se střetne s místním B-týmem. Po sobotní domácí porážce bude chtít tým Jana Poštulky pod Ještědem naplno bodovat.

Tým Petra Myslivce je absolutním vítězem loňské sezóny, díky finanční náročnosti ale nakonec Liberec přepustil postup do druhé ligy Xaverovu. Letošní sezóna rozhodně nevychází Severočechům podle představ. Momentálně patří Severočechům šestnáctá příčka, což značí boj o záchranu. O to těžší boj čeká pod Ještědem na naši juniorku.

Ve středečních zápasech rezervě vypomáhal pokaždé poměrně solidní počet pendlů. Otázkou zůstává, zdali František Cipro bude ochoten uvolnit někoho z A-týmu k utkání až do Liberce. Pravděpodobná je výpomoc gólmana Zdeňka Křížka, který vypomáhá Janu Poštulkovi velice pravidelně. Vlastimil Švehla stále laboruje se zraněním a do obrany jsou tedy k dispozici pouze tři hráči: Jiří Peroutka, Petr Martínek a Libor Matoušek. Výpomoc některého z obránců A-týmu by se tedy více než hodila. Záloha je jedinou řadou ve které má rezerva Dynama přetlak. Marcel Kordík, Lukáš Adam, Jiří Hrbáč, Josef Příhoda, Radim Pouzar, Michal Skopalík. Z šestice jmenovaných hráčů musí vybrat Jan Poštulka čtyři vyvolené. Útok bude ve středečním zápase záviset na tom, jak se s problémy se zády vypořádá Tomáš Maruška. Pokud by kapitán rezervy nebyl do středy v pořádku, útočná vozba by nastoupila ve složení Michal Mašát, Jakub Janoušek.

Poslední vzájemný zápas obou týmů znamenal pro juniorku skvělý vstup do sezóny. Po brankách Tomáše Marušky a Slávy Rožbouda porazilo Dynamo obhájce titulu 2:0. Dech beroucí bych však především způsob, jakým naše rezerva svého soupeře přehrávala.

Poslední vzájemný zápas:
SK Dynamo České Budějovice B - FC Slovan Liberec B 2:0


Branky: 61. Maruška, 77. Rožboud
ŽK: Kladrubský, Kordík, Dvořák, Pouzar - Zeman
Rozhodčí: Bureš - Holáček, Mudra

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Křížek - Kladrubský, Dvořák, Švehla, Picka - Maruška, Kordík, Příhoda (56. Rožboud), Hrbáč - Myšák (64. Pouzar), Matoušek (89. Mašát)
Trenér: Jan Poštulka

FC Slovan Liberec B: Bolek - Nejman (71. Hušťala), Silný, Jíra, Brezinský - Zeman, Blažek (61. Věchet), Jirouš, Broschinský, Donát - Němec
Trenér: Petr Myslivec

Vzájemné zápasy hovoří ve prospěch Liberce. Z posledních sedmi střetnutí se pětkrát radovali Severočeši. Dynamo si plný bodový zisk připsalo ve zbývajících dvou případech. Remíza se při utkání rezervních týmů Budějovic a Liberce nezrodila ani jednou. Ze sedmi utkání nedokázal ani jeden z týmů zvítězit větším, než dvoubrankovým rozdílem. Dynamo dokázalo již jednou v Liberci zvítězit. Stalo se tak v sezóně 2003/04, kdy Jihočeši přivezli z Liberce tři body za vítězství 2:0. Obě branky vítězů vsítil Ivo Svoboda.

A-tým Liberce v sobotu oslavil mistrovský titul. Ačkoliv liga zná svého vítěze, zbývá dohrát ještě pár kol. Ve středu zajíždí novopečený mistr ligy do Zlína, liberecké Béčko se tedy bude muset spoléhat na své vlastní síly. V bráně Liberce B se objeví jeden z dvojice Zbyněk Hauzr, Maxim Uvarenko. V obraně velice často nastupují Jakub Dohnalem, Marek Jíra a Ondřej Nejman. Mezi opory zadních řad počítá trenér Petr Myslivec zcela určitě také Radka Hochmeistra, který má na svém kontě hned několik startů v Gambrinus lize. Svého času platil Hochmeistr dokonce za velký talent ve Spartě Praha. V záloze mají velice často důvěru trenéra Petr Silný a Vladislav Donát. Útočná dvojice nastupuje nejčastěji ve složení Michal Zeman, Jan Blažek.

V neděli se utkal B-tým Liberce s rezervou Příbrami. První poločas se Severočechům příliš nevydařil. Již v osmnácté minutě tým zpod Ještědu inkasoval a ani v následujících minutách se mu nedařilo dostat do hry. Ve druhém poločase svěřenci Petra Myslivce zpřesnili hru a logicky začali přicházet i gólové šance. Po jedné z standartek se v závaru před vlastní bránou špatně zorientoval jeden z fotbalistů Marily a hlavou poslal míč za záda vlastního gólmana.

Poslední zápas FC Slovan Liberec B:
FC Slovan Liberec B - FK Marila Příbram B 1:1


Branky: 72. vlastní - 18. Malý

Sestava FC Slovan Liberec B: Uvarenko - Nejman (64. Ginzel), Silný, Jíra, Širanec - Věchet, Pěnička (46. Balšánek), Šisler, Donát - Jirouš, Finklár (82. Vít)

Dohrávaný zápas 18. kola mezi rezervami Liberce a Českých Budějovic se odehraje ve středu 3.5.2006 od 15:00 na stadionu U Nisy. Rozhodovat jej jako hlavní rozhodčí bude pan Hlaváč, s praporky budou po čarách pobíhat pánové Slavíček a Šob. Na jejich výkon bude z pozice delegáta dohlížet pan Buša.