Nečekaně ještě pár hodin před výkopem pondělního zápasu proti Pardubicím musel trenér Dynama František Cipro improvizovat v sestavě týmu. K pěti absentujícím hráčům se dopoledne přidal ještě reprezentant Karel Poborský a ve složení záložní čtveřice muselo dojít ke změně. "Vítězství si proto skutečně nesmírně cením a klobouk dolu před některými hráči. Hlavně před těmi, od kterých se to nejméně čekalo," pochválil své hráče Cipro. V základní sestavě týmu se oproti zápasu na Kladně objevily hned čtyři nové tváře.

Reportáž a fotogalerie: Dynamo - Pardubice 2:0
Ohlasy hráčů: Jiří Hrbáč a Ivo Táborský

V hodnocení samotného zápasu se oba trenéři shodli. Jihočeši byli v průběhu celého zápasu mírně aktivnější a jejich vítězství se tak zdá být zasloužené. "Bylo to kvalitní utkání z obou stran a já si ho moc vážím, protože s problémy, které nyní máme a které nás ještě dnes ráno potkaly, jsem z toho měl velké obavy. Respekt šel i ze hry Pardubic, která je velmi dobře organizována. A hlavně si myslím, že venku hrají lépe než doma," řekl František Cipro. Kouč Dynama musel těsně před zápasem řešit nepříjemnou situaci. Do zápasu s Pardubicemi počítal i s obráncem Pivoňkou, avšak nakonec se musel obejít bez něj i bez reprezentanta Karla Poborského. "Včera jsme měli poslední trénink, na kterém byli Pivoňka i Poborský. Všechno bylo bez problémů až do dnešního rána, kdy mi začal v osm zvonit telefon a Pivoňka řekl "Nemůžu, znovu mi to oteklo" a poté volal i Karel, že má problémy s úponem stehenního svalu a že se nemůže ani postavit. Snažili jsme se s fyzioterapeuty a doktorem něco udělat, ale nešlo to," řekl dále Cipro. Budějovický trenér nechtěl ani odhadovat, jak dlouho budou oba fotbalisté mimo hru. "Nevím, jak dlouho bude mimo hru Poborský, ale samozřejmě doufám, že jen několik málo dnů. Snad bude brzy k dispozici i Pivoňka," posteskl si Cipro.
Vzhledem k velké absenci hráčů základní sestavy musel lodivod Dynama improvizovat. V základní sestavě týmu se objevilo několik nečekaných jmen, ze kterých na první pohled nejvíce upoutal hráč B-týmu Jiří Hrbáč, pro kterého to byla ligová premiéra v dresu prvního mužstva. "Nakonec se nám to tak nahromadilo, že na lavičce byli tři dorostenci, ročník 1989 a také hráči z béčka. Co se týká jednotlivých hráčů, tak Kladrubský, Hrbáč, Táborský, klobouk dolu," dodal Cipro. Každý příchozí fanoušek musel také zaznamenat, že absence pěti hráčů kádru A-mužstva nebyla příliš znát a méně často nasazovaní fotbalisté podali velmi dobrý výkon. Přesto by ho ale trenér Dynama nerad přeceňoval: "Nerad bych dělal nějaké unáhlené závěry. Jeden zápas těžko ukáže. Myslím ale, že například Táborský diváky přesvědčil, že je gólový. Lidi mu tady moc nevěřili a je dobře, že se mu dnes dařilo. Jeden gól dal a druhý připravil, takže co víc si přát." Bez některých hráčů se bude muset obejít Cipro i v sobotu v Počernicích - k dispozici určitě nebude vykartovaný Homoláč a dlouhodobé zranění nepustí do hry ani Beleje s Němcem. Start Pivoňky a Poborského je zatím nejistý.

S úsměvem na tváři hodnotil utkání i pardubický trenér Martin Pulpit. Jeho svěřenci na Střeleckém ostrově sice prohráli, přesto především ve druhém poločase rozhodně nezklamali. "Co se týká naší hry, tak musí přiznat, že domácí vyhráli zaslouženě. V prvních pětadvaceti minutách jsme nebyli aktivní, nedotahovali jsme prostor za našimi útočníky, kteří někdy asi i zbytečně ten míč ztráceli. Právě v těchto minutách jsme ale domácí k žádné vyložené šanci nepustili. První branka zápasu padla ve 43. minutě po chybné rozehrávce Bakeše na Macháčka a soupeř nás tak potrestal gólem do šatny." začal s hodnocením Pulpit. Během poločasové přestávky bylo v kabině Pardubic dusno a díky Pulpitově zvýšenému hlasu Východočeši ve druhé části hry zabrali. "Ve druhém poločase jsme se po důrazné domluvě v kabině zlepšili, byli jsme aktivní, čemuž pomohla výměna Saláka za Kožíška. Dostali jsme se i do gólových šancí a k několika střelám ze střední vzdálenosti. Šance měli i domácí, kteří vedle druhé branky i dvakrát dobře vystřelili a velkou šanci měl také Plocek, jehož jistý gól zneškodnil brankář Kubásek," vypočítával zajímavé okamžiky druhého poločasu. Na E.ON stadionu bylo skutečně k vidění utkání dvou rozdílných poločasů - zatímco v první části hry se do hry oba týmy dostávaly velmi těžko, druhý poločas přinesl vedle zvýšené bojovnosti a aktivity i tolik žádanou fotbalovost. "Měli jsme být aktivnější v prvním poločase. Přesto jsem asi spokojen s celkovým výkonem. S výsledkem ale pochopitelně ne,"dodal na závěr hodnocení Pulpit.
Trenér Pardubic také po zápase přiznal, že jeho tým se o absenci Karla Poborského dozvěděl až těsně před zápasem. Jedním dechem ale dodal, že ani nepřítomnost budějovické hvězdy taktiku jeho týmu nezměnila. "My prostě trénujeme stále stejně, máme nějaký systém hry a ten nechceme měnit vůči soupeři," dodal sympaticky Pulpit.
Každý fotbalový labužník zná trenéra Martina Pulpita jako velkého bouřliváka, který není během zápasu ani chvilku v klidu. Na Střeleckém ostrově se ale prezentoval klidnější Martin Pulpit, jenž bral většinu verdiktů s nadhledem. "Já jsem na sobě v poslední době zapracoval. Nyní mi chybí asi dva zápasy a budu mít odtrénováno dvě stě druholigových utkání. Můžu Vám říct, že je hrozný pocit trenéra, když prohraje z penalty v devadesáté minutě. Ještě hroznější pocit ale je, když stojíte na druhé straně a vaše mužstvo vyhrálo jen díky rozhodčímu. Ani jedna tato možnost se mi nelíbí a já bych chtěl, aby fanoušci chodili do arény a rozhodovalo se pouze na hřišti," popisoval Pulpit své myšlenkové pochody. "Rozumného Sparťana nebavilo chodit na fotbal, protože věděl, že jeho tým vyhraje díky gólu s ofsajdu a sporné penalty. Dneska ale lidé na Spartu už zase chodí a zdá se, že se to malinko zlepšilo," dodal na závěr s úsměvem pardubický kouč.