Lepší výsledek na soupeřově hřišti si snad fotbalisté Dynama nemohli ani přát. V dopoledním zápase 25. kola druhé ligy zvítězili po přesvědčivém výkonu v Horních Počernicích nad místním Xaverovem 3:0 a opět se tak přiblížili vysněnému postupu do nejvyšší soutěže. Velmi kvalitní utkání odehrál stoper Jiří Skála, který především v prvním poločase se svojí buldočí zarputilostí zastavoval jednu akci domácího týmu za druhou. "Utkání mělo kvalitu jak ze strany Xaverova, tak ze strany naší. My jsme byli ale zodpovědnější, hráli jsme výborně organizovaně dozadu a podpora útoku byla taky velká," přikyvoval po zápase velezkušený obránce.

A měl pravdu. Obrana i útok Dynama pracovaly na výbornou. Jihočeši pustili svého soupeře do minima příležitostí a naopak si sami vytvářeli řadu velmi nadějných šancí. "O našem kvalitním útoku svědčí fakt, že jsme dokázali dát tři góly na půdě soupeře. To se hodně cení, my teď prostě půjdeme za svým cílem a nenecháme si ten postup uniknout," řekl dále odhodlaně Skála. Důrazný bek měl během zápasu plno práce, ve stoperské dvojici s Romanem Pivoňkou vystavěl neprostupnou zeď, přes kterou se domácí nedokázali prosadit. Xaverovští spoléhali především na centry do pokutového území, které si však Jihočeši pohlídali. "Viděli jsme jejich zápasy na videu. Třeba v zápase s Kladnem bylo jasně vidět, že ta jejich výšková převaha je značná. Oni nic jiného nehrají a na to jsme se připravovali. Bylo vidět, že jsme byli připraveni dobře a svůj účel to splnilo," pokračoval Skála.
Jihočeši nebudou mít příliš mnoho času na odpočinek, již za čtyři dny je čeká další utkání proti Vítkovicím a svěřenci Františka Cipra budou chtít navázat na kvalitní výkony z posledních dvou zápasů: "Ve středu budeme chtít hrát stejně jako dnes. Z naší strany to bude agresivní, jednoznačně jdeme za postupem a ve všech následujících zápasech nebereme nic jiného než tři body." S blížícím se koncem sezony se na průběžnou tabulku druhé ligy vedle funkcionářů začínají pomalu dívat i samotní hráči. Nejinak je to i v případě Jiřího Skály, který dobře ví, které z týmů mohou Dynamo ještě v cestě do první ligy ohrožovat. "Kladno je na devadesát devět procent jasným postupujícím. Pro nás bude každý následující zápas těžký. Ono když se hraje o postup, tak je složitý zápas jeden jako druhý a my se chceme soustředit hlavně na sebe. V boji o postup bude kousat Hradec a asi také Žižkov, který dneska jako my vyhrál venku v Brně. Ostatní mužstva to podle mě už asi vzdají," věří pět kol před koncem kapitán týmu.


Báječný vstup do měsíce května prožívá útočník Ivo Táborský. Zatímco v úvodu jara se na hřiště dostával spíše jako střídající hráč, v posledních dvou zápasech nastřílel již tři góly a na jeden další přihrál. Svůj velký den na hřišti Xaverova zahájil ve 27. minutě, kdy ke skórování vyzval Petra Faldynu. Ten se ale nedokázal prosadit, a proto vzal Ivo Táborský zodpovědnost na sebe a o dvě minuty později otevřel skóre zápasu. "První gól padl po centru z pravé strany, kdy míč proskákal celé vápno až ke mě, kde jsem zakončoval hlavou. Rána to moc nebyla, a tak jsem byl moc rád, že to skončilo v bráně," vzpomínal šťastný střelec na svůj první střelecký úspěch v zápase. Ivo těsně před zakončení prokázal dobrou orientaci v pokutovém území. K míči se totiž už už dostával Petr Faldyna, avšak v rozhodujícím okamžiku byl u míče o vteřinku později. "Petr na ten centrovaný míč nedosáhl. Kdyby se k němu dostal včas, tak by to asi dal on. Aspoň že to prolétlo až ke mě," dodal Táborský. Druhá branka Dynama padla po rychlé akci, kdy se Ivo opřel z hranice vápna do míče a brankář Marek neměl vůbec žádnou šanci. "To byla celkově moc pěkná akce, do vápna se dostal Hrby, super mi nahrál a potom jsem si už věděl rady," poděkoval Táborský novému kolegovi z A-týmu.
Vytáhlý útočník, který v Dynamu hostuje z pražské Slavie, tak vstřelil v Xaverově svojí třetí a čtvrtou branku sezony a byl to právě on, kdo se značnou měrou podílel na třígólovém vítězství. To, že hraje v posledních zápasech ve velké pohodě, sám potvrdil: "Pro mě je dobře, že teď nastupuji v základní sestavě. Minule jsem si zvedl sebevědomí, když jsem dal gól. Nic mě nebolí, nejsem unavený a cítím se v pořádku." Svůj recept na výbornou aktuální střeleckou formu ale prozradit nechtěl. "Na tréninku nic neměním, snažím se poctivě trénovat jako doposud," řekl s úsměvem.
V dalším zápase, ve kterém Jihočeši doma přivítají Vítkovice, bude tým chtít pokračovat v dobrých výkonech z posledních utkání. "Chceme získat tři body, budeme prostě makat, protože všichni víme o co jde. Snažíme se hrát všichni za tým a podle toho se snažíme v posledních zápasech hrát. Dnes i proti Pardubicím jsme soupeře přehrávali a věřím, že ve středu to nebude jiné," řekl úspěšný střelec měsíce května. I Ivo Táborský ví, které z týmů budou Jihočechům v cestě do první ligy dělat největší problémy: "O postupu se rozhodne mezi námi, Žižkovem a Hradcem."