Fotbalisté Dynama České Budějovice si ve středečním vloženém kole s Vítkovicemi připsali další výhru a opět tak přiživili šance na postup do první ligy. Gólový účet otevřel již v 16. minutě Faldyna, který se krásně opřel do přihrávky Táborského. Za dalších patnáct minut přidal opět Faldyna druhý gól a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto. Poslední branku zápasu vstřelil Ivo Táborský, který využil velkého chumlu ve vápně a s pomocí hostujícího Opršala dostal míč za brankovou čáru.

Trenér František Cipro postavil do zápasu na vlas stejnou sestavu jako v minulém zápase na hřišti Xaverova. Nic na tom nezměnila ani vypršení trestu Davida Homoláče, který tak zůstal sedět pouze na lavičce náhradníků. V útoku dostala příležitost opět dvojice Faldyna - Táborský a pouze na tribunu usedl zraněný reprezentant Karel Poborský.

Jihočeši se hned od úvodních minut snažili o aktivní pojetí hry. Jejich snahu ale poznamenala velká pasivita hostů a především spousta teatrálních pádů, po kterých rozhodčí Ubias někdy až zbytečně kouskoval hru. Po několika náznacích šancí se tak první velká příležitost proměnila ve vedoucí gól. Sprintující Plocek našel na rohu vápna Táborského, ten  přiťukl míč Petru Faldynovi a ten krásnou střelou z dvaceti metrů vymetl šibenici vítkovické branky - 1:0. Fotbalistům Dynama se tak hrálo o poznání lépe, avšak hosté svojí taktiku příliš nezměnili a díky častému přerušování se hra odbývala především ve středu hřiště. V 17. a 18. minutě zkoušeli štěstí Táborský a Derych, ani jeden z nich ale brankáře na obou stranách neprověřil. Za teplého slunečného počasí se očividně ani jedno z mužstev nechtělo příliš brzy unavit a k vidění byla poklidná podívaná, ve které pouze přibývaly tvrdé osobní souboje. Ve 31. minutě se ale domácí z ničeho nic dočkali druhé branky. Ivan Dvořák přímočarou akcí přešel přes pět protihráčů, zpětně přihrál Petru Faldynovi, který pohodlně skluzem dopravil míč podruhé do brány. Blízko k čistému hattricku byl Faldyna o pět minut později, po spolupráci Hrbáče s Táborským byl ale u míče o pověstný chloupek dříve jeden z hostujících obránců. Nechybělo mnoho a mohlo se do kabin odcházet s průběžným stavem 2:1 - ve 43. minutě si totiž slabší chvilku vybrala obrana Dynama, nepovedenou zpětnou přihrávku zachytil jeden z útočníků Vítkovic, jenže sám před Filipkem váhal tak dlouho, až se zahnal do velkého úhlu, odkud již zakončit nedokázal.

Do druhého poločasu vstoupily oba týmy zostra. V úvodních dvou minutách byly k vidění snad čtyři ostré fauly a na hřišti to začínalo jiskřit. Jakoukoliv snahu Vítkovic o zdramatizování zápasu fotbalisté Dynama odmítli, kteří pět minut po začátku druhé půle zvýšili již na 3:0. Pohotovou střelu Faldyny sice nejdřív bravurně vyrazil brankář Kello, míč se ale dostal až téměř k rohovému praporku k Ivo Táborskému, jehož střílený centr si srazil do brány jeden z vítkovických hráčů. Podle zápisu o utkání byla tato branka nakonec skutečně připsána Ivo Táborskému. Poté se dlouhé minuty hrálo opět ve středu hřiště a Jihočeši bezpečně kontrolovali hru. Vítkovičtí během zápasu vyslali směrem k Filipkově bráně několik nebezpečných centrů, avšak jedinou přímou střelu zaznamenali až v 72. minutě, když to technicky k tyči zkoušel Jakus. Budějovický gólman byl ale připraven a míč bez větších problémů vyrazil. Po následném rohovém kopu se Dynamu naskytla příležitost k rychlému brejku - Vozábal vyslal přesným třicetimetrovým pasem na zteč Táborského, který postupoval sám na Kella. Slávistický mladík ve službách Dynama sice elegantně obešel vítkovického gólmana, avšak druhý gólový zápis si ke svým jednadvacátým narozeninám nepřipsal - při kličce se totiž dostal do velkého úhlu a jeho gólovou střelu šťastně odrazili hostující obránci. K náznakům podobných šancí se dostal Táborský několikrát i v poslední desetiminutovce, přihrávky od spoluhráčů ale postrádali přesnost a skóre se tak již nezměnilo.

Statistiky: Jiří Malý & Radek Maštera

Střely na branku

Související články

Preview: Středeční vložené kolo přinese duel Dynama s Vítkovicemi (9.5.2006)
Online: Online reportáž (10.5.2006)
Ohlasy hráčů:Dnes slušná produktivita, spokojeně hodnotil Petr Faldyna (10.5.2006)
Ohlasy trenérů: ve čtvrtek odpoledne (11.5.2006)

Hodnocení hráčů Dynama

Hodnocení redakce

Filipko - 7
Kladrubský - 7,5
Pivoňka - 7
Skála - 7,5
Bureš - 6,5
Plocek - 7,5
Vozábal - 7
Dvořák - 7,5
Hrbáč - 6,5
Táborský - 7,5
Faldyna - 7,5

Muž zápasu (podle fanoušků)

hlasujte na hlavní stránce...

Fotogalerie