Na stránkách Bohemky bude celý zápas živě vysílat internetové rádio, k dispozici bude i textový online přenos.

Rezervě Dynama se poslední dobou příliš nedaří, bolestí je především střílení branek. Čekání na radost po gólu v soupeřově síti se tak po prohře v Karlových Varech protáhlo na neuvěřitelných 480 minut. Především díky tomuto problému si mladíci připsali v jarní části sezóny zatím pouze jednu výhru a šest remíz. Další šanci k vylepšení nelichotivé bilance budou mít svěřenci Jana Poštulky v sobotu, kdy na jih Čech zavítají Bohemians 1905.

Tým z Vršovic se v prvopočátku netajil svými ambicemi na postup do II. ligy. Skutečnost je trochu jiná, i přesto patří klokani k příjemným překvapením letošního ročníku ČFL. Tradiční tým z Vršovic spoléhá především na bojovnost a hráči v zelenobílých dresech jsou ochotni nechat na hřišti úplně vše. Aby ne, když je k absolutnímu výkonu ženou svým povzbuzováním oddaní fanoušci. Především v domácím prostředí jsou domácí diváci klokanům dvanáctým a mnohdy i třináctým hráčem. Minulou sobotu hnalo Bohemku do boje se Střížkovem těžko uvěřitelných 7805!!! diváků. Takový počet by mohl klokanům závidět leckterý prvoligový tým. Co do počtu návštěvnosti trhají Bohemians 1905 historické rekordy třetí ligy.

V tabulce patří Bohemians 1905 šestá příčka za zisk 42 bodů. Oproti Dynamu má tým z Vršovic odehráno o dvě utkání méně (26). Dynamo B je pouze o jednu příčku horší. Na svého sobotního soupeře ztrácí dva body. Vzájemný duel bude tedy přímým soubojem o šestou příčku. Klokani navíc ze všech 26 odehraných zápasů inkasovali pouze dvacetkrát, to je nejlepší bilance ze všech týmů ČFL. Když k tomu připočteme v poslední době nepříliš potentní útok B-týmu Českých Budějovic, favoritem zápasu Dynamo určitě není.

A-tým Dynama hraje své soutěžní utkání taktéž v sobotu. V Kroměříži budou o postupové body bojovat od 17:00. To není ani trochu dobrá zpráva pro Jana Poštulku a jeho asistenta Ladislava Bernáta. Poslední dobou se trenérské dvojici nedostává hráčů. Aby toho nebylo málo, utkání ve Varech nedohrál kvůli výronu kotníku Michal Skopalík. Problémy trápí také Lukáše Adama, který do Karlových Varů ani s týmem neodcestoval. Scházet bude i nadále Marcel Kordík, pykající za žluté karty. Kompletní výpis marodky doplňují ještě dlouhodobě zranění Vlastimil Švehla a Pavel Picka.

Do brány se nejspíše postaví Pavol Pronaj. Ze stálých hráčů mají trenéři B-týmu do obrany k dispozici pouze Jiřího Peroutku, Petra Martínka a Libora Matouška. Doplnit defenzivní řady bude muset někdo z pendlů popř. z dorostu. Dorostenci Radek Fiala a Jan Turek si ale v Karlových Varech nevedli špatně. V záloze mohou nastoupit Josef Příhoda, Michal Mašát a Radim Pouzar. Ani do středové řady tedy nemají trenéři B-týmu více hráčů. Další trojice je připravena v útoku: Tomáš Maruška, Jakub Janoušek a Aleš Matoušek. Maximální počet současných provozuschopných hráčů B-týmu je tedy deset!!! Jedenáctého hráče a lavičku náhradníků doplní Jan Poštulka tím “co bude po ruce“.

Poslední vzájemný zápas Dynama s Bohemians 1905 se odehrál na podzim ve Vršovickém Ďolíčku. Vítězství domácích v poměru 4:1 bylo naprosto zasloužené. Nejen skvělé publikum, ale také bojovnost a obětavost domácích hráčů dělala rezervě Dynama od úvodních minut obrovské potíže. Podzimní souboj byl zároveň premiérovým střetnutím mezi celky Bohemians 1905 a Dynamem B.

Poslední vzájemný zápas:
Bohemians 1905 - K Dynamo České Budějovice B 4:1 (1:1)


Branky: 12. Strnad, 50., 90. Dian, 54. Jiroušek - 38. Maruška
ŽK: Kotrba, Rosický, Kocourek - Švehla
Rozhodčí: Chaloupek - Drábek, Slavíček

Bohemians 1905: Kolář - Ransdorf (46. Růžička), Lukáš, Freisler, Kotrba - Horváth (82. Malý), Rosický, Dian, Jiroušek - Slezák, Strnad (78. Kocourek)
Trenér: Zbyněk Busta

Sestava SK Dynamo České Budějovice B:
Křížek - Peroutka, Švehla, Martínek, Endl - Hrbáč, Kordík, Mašát (73. Příhoda), Pouzar (82. Picka)- Matoušek (73. Janoušek), Maruška
Trenér: Jan Poštulka

Z Prahy se do Českých Budějovic chystá autobus s fanoušky Bohemians. Díky účasti hostujících fandů se dá očekávat mnohem vyšší návštěva. Ačkoliv klokani přišli ve středečním utkání s Příbramí B o možnost postoupit, díky hojné účasti na sobotním zápase by mohl padnout rekord v návštěvnosti na domácím zápase Dynama B.

Jak už bylo řečeno, klokani hrají důrazný, bojovný fotbal. Žádný míč pro ně není předem ztracený a o každý balón se hráči z Vršovic poperou. K praktikování takovéto hry má trenér Busta správné typy fotbalistů. Útočník Dalibor Slezák je ochoten na hřišti snad i zemřít. V bráně Bohemky se nejspíše objeví Martin Charvát. Obranná čtveřice nastupuje nejčastěji ve složení Marek Nešpor, Pavel Lukáš, Michal Pávek, Václav Kotrba. V záloze má své místo jisté starší bratr reprezentanta Tomáše Rosického - Jiří. K základním kamenům patří také Michal Dian, který proti Dynamu na podzim dvakrát skóroval. Útočné duo nastupuje v tradičním složení Dalibor Slezák, Tomáš Kulvajt.

Poslední zápas Bohemians 1905:
Bohemians 1905 - Marila Příbram "B" 1:1 (0:0)


Branky: 56. Dian - 62. Koutník
ŽK: Pávek - Novák, Malý, Koutník

Sestava Bohemians 1905: Charvát - Nešpor, Lukáš, Pávek, Kotrba - Vágner, Rosický (76. Hašek), Dian, Bartek - Slezák (76. Strnad), Kulvajt (63. Kotyza)

Zápas mezi Dynamem B a Bohemians 1905 bude odehrán v sobotu 13.5.2006 od 10:15 na E.ON stadionu v Českých Budějovicích. Hlavním rozhodčím zápasu byl jmenován pan Zeman, na čarách budou s praporky pobíhat pánové Kocourek a Němec.