Třetí vítězství v řadě si na své konto připsali fotbalisté Dynama České Budějovice, kteří doma na Střeleckém ostrově porazili ve vloženém 26. kole zachraňující se Vítkovice 3:0. Jihočeši tak sice rozšířili svojí bodovou sbírku o další tři body, přesto trenér Dynama František Cipro nepropadal bezprostředně po konečném hvizdu přehnanému optimismu: "Dnešní výsledek totiž prakticky nic neřeší. Vyhráli jsme 3:0, Viktorka vyhrála venku, Hradec doma a seznam kandidátů na postup se příliš nezúžil. Do konce sezony nás čekají další čtyři velmi těžké zápasy, které o všem rozhodnou. Víc není co dodat." Vedle Dynama chtějí do boje o postup do první ligy zasáhnout minimálně ještě Hradec, Žižkov, Ústí nad Labem a HFK Olomouc.

Reportáž a fotogalerie: SK Dynamo - FC Vítkovice 3:0
Ohlasy hráčů: Petr Faldyna a Ivan Dvořák

Jihočeši mají ale čtyři kola před koncem všechny trumfy v rukou. Na dvojici Hradec - Žižkov mají tříbodový náskok a navíc s HFK Olomouc a Ústí nad Labem ještě budou hrát. Středeční zápas s Vítkovicemi přinesl poklidnou podívanou, ze které pouze vystupovali nádherné branky Dynama. Především ta Faldynova na 1:0 byla vskutku luxusní. "I na tréninku mu to občas tou levou nohou takhle vychází," přikyvoval uznale František Cipro při vzpomínce na výstavní Faldynovu šibenici z dvaceti metrů. V kvalitativním porovnání zápasu s ostatními domácími duely ale zůstal trenér Dynama v klidu a předváděnou hru nijak nepřeceňoval: "Dneska to nebylo nějaké krásné utkání, narozdíl od minulého zápasu s Pardubicemi. Zápas dneska poznamenala atmosféra, počet diváků a fandění celkově. Bylo to takový spíše vybojované utkání, hodně o efektivitě, protože z pěti úvodních šancí jsme dali tři góly." Kouč Jihočechů také připomenul známý fakt, na kterém se podepsalo velmi nepříznivé počasí během letošní zimy: "Na zápas mělo také velký vliv hřiště, které je v takovém stavu v jakém nyní je."
František Cipro se také krátce pozastavil nad produktivitou svého týmu. Zatímco například v zápasech v Olomouci a na Kladně se jeho svěřenci střelecky trápili, v posledních duelech se jim náramně daří. Středeční utkání rozhodl Petr Faldyna, který ze dvou střel v prvním poločase vstřelil dvě branky. "Takových zápasů je asi hodně. Na druhou stranu jsou utkání, kdy máme šest šancí a nedáme ani jednu. To se tak někdy stává, někdy to vyjde a někdy ne." Jihočeši si v následujících zápasech musejí také hlídat žluté karty. V ohrožení je totiž hned sedm fotbalistů a nějaké hromadné vykartování během jednoho utkání by mohlo znamenat katastrofu. "Na hráče stejně raději nijak neapeluji. My se tomu stejně nevyhneme. Jak to začnou mít v podvědomí, tak to bude špatný. Snažím se je vést k tomu, aby nedostali tu kartu za něco jiného, než za faul. Hlavně nesmíme dostávat žluté karty za nějaké pitominy jako jsou odkopnuté míče nebo zdržování," dodal na závěr František Cipro.

S cílem bodovat přijeli na Střelecký ostrov fotbalisté z Vítkovic, kteří s blížícím se koncem sezony stále urputněji bojují o zachování druholigové příslušnosti. Smířený s třígólovou porážkou přišel na tiskovou konferenci trenér Václav Daněk, jenž velmi stručně utkání zhodnotil: "Je to jednoduché. Utkání rozhodly první dva góly. Padly poměrně brzo a navíc je třeba dodat, že Budějovice byly lepším mužstvem a třetí gól celou situaci jenom dokreslil. Soupeři mohu pouze pogratulovat, protože vyhrál po všech stránkách zaslouženě." Vítkovice si středeční porážkou boj o druhou ligu značně zkomplikovaly - Hlučín i Sparta "B" zvítězily na domácích stadionech 2:0, resp. 4:0 a Vítkovice tak sestřelily až na patnáctou sestupovou pozici. Pro tým, který chtěl před začátkem sezony bojovat o postup do první ligy, je to obrovský šok. Slezané ale nemusejí propadat beznaději, hned v dalším víkendovém zápase totiž na domácím stadionu přivítají právě Spartu "B" a tento duel může být klíčový.
Vítkovice totiž sice na E.ON stadionu dostaly tři góly, přesto ale nebyly zdaleka nejhorším týmem, který se letos na jihu Čech prezentoval. I za stavu 2:0 se Daňkovi svěřenci snažili o aktivní pojetí hry a do kolen je srazila až smolná branka na 3:0. Právě tento gól vyvolal po zápase mírnou diskuzi. Nikdo totiž nevěděl, který z hostujících fotbalistů si vlastně míč po Táborského střele do brány v nepřehledné situaci srazil. "Myslím si, že míč srazil do brány Opršal," přidal na závěr svůj názor Václav Daněk.