Jedno vítězství a šest remíz. Takovou bilanci má B-tým Dynama České Budějovice ze dvanácti utkání ČFL odehraných v jarní části. Alarmující je především počet minut bez vstřelené branky, který se vyšplhal již na 570 minut. Pokusit se vylepšit nelichotivou bilanci mohou svěřenci Jana Poštulky v neděli, kdy zajíždějí do Čáslavi. Úkol to bude velice těžký. Zenitu Čáslav patří prozatím druhá příčka za zisk 54 bodů. První příčku mají čáslavští doslova na dosah. S prvním Varnsdorfem mají nachlup stejně bodů.

To rezerva Dynama se pomalu tabulkou propadá a namísto bojů o klidný střed tabulky se jí nebezpečně blíží boje o udržení. Zatím okupuje B-tým Dynama osmou příčku se 40 body, šestnáctá rezerva Liberce má na svém kontě pouze o šest bodů méně.

Alespoň trochu pozitivní zpráva je, že po dlouhé době nebude kolidovat zápas A a B-týmů Českých Budějovic. František Cipro odehraje se svými ovečkami druholigové utkání již v pátek. V neděli by tak do Čáslavi mohlo odcestovat hned několik pendlů. V praxi to znamená, že v brance juniorky by se po dlouhé době mohl objevit Zdeněk Křížek. Posílit bude potřebovat obrana. Trojici Petr Martínek, Jiří Peroutka, Libor Matoušek by mohl doplnit někdo z A-týmu. Na postu levého obránce si ale nepočínal špatně ani dorostenec Radek Fiala. Dlouhodobě ze hry jsou zranění Vlastimil Švehla a Pavel Picka. V záložní řadě bude scházet Marcel Kordík, který je stále v trestu za žluté karty. Zdravotní problémy trápí také Lukáše Adama a Michala Skopalíka. Již v minulém zápase se do záložní řady stáhl Tomáš Maruška. Vypomáhal tak Josefu Příhodovi, Michalu Mašátovi a Radimu Pouzarovi. Útočníky má tedy Jan Poštulka k dispozici pouze dva – Jakuba Janouška a Aleše Matouška.

V Čáslavi již jednou B-tým zvítězil. Stalo se tak v minulé sezóně, kdy si rezerva odvážela vítězství 3:0. Také Čáslav dokázala jednou v Budějovicích zvítězit. Na podzim se ale ve vzájemném zápase radovalo Dynamo, když branky vstřelili Peroutka a Táborský. Za hosty pouze korigoval pár minut před koncem Brabec.

Poslední vzájemný zápas:
Dynamo České Budějovice B - FC Zenit Čáslav 2:1 


Branky: 50. Peroutka, 74. Táborský - 86. Brabec
ŽK: Kordík, Maruška, Hrbáč, Táborský, Martínek (všichni CEB)
Rozhodčí: Andrle - Kocourek, Vafka

Sestava SK Dynamo ČB B: Křížek - Endl, Martínek, Mácha, Peroutka - Maruška (89. Schön), Kordík, Adam, Hrbáč (62. Svoboda) - Matoušek (81. Pouzar), Táborský
Trenér: Jan Poštulka

Sestava FC Zenit Čáslav:
Neuman - Kurak, Haniak, Šrámek, Mach (65. Tuma) - Urban (80. Mráz), Pazdera, Brabec, Kunášek - Kučera, Púčala
Trenér: Luboš Zákostelský

Známou tvář mají fotbalisté Zenitu na trenérské lavičce. Lodivodem týmu je bývalý ligový fotbalista Luboš Zákostelský. Ve středu čekalo Čáslav dohrávané utkání s týmem Bohemians 1905. Utkání se nakonec skončilo smírně 2:2. Obě branky Zenitu zaznamenal Brabec. Náš nedělní soupeř nemá ve svém kádru nějakou výraznější hvězdu. Čáslav sází především na týmové pojetí hry. Předností Zenitu je především sehranost všech jejich hráčů.

Poslední zápas FC Zenit Čáslav:
FC Praha 9 Střížkov - FC Zenit Čáslav 2:0


Branky: 4. Bartolšic, 73. Ibe

Sestava FC Zenit Čáslav: Švenger - Mráz, Haniak (77. Mrvík), Šrámek, Mach - Pazdera, Brabec, Gögh (61. Sedláček), Kunášek - Kučera, Duchnič (80. Urban)

Zápas s domácím Zenitem Čáslav odehraje B-tým Dynama České Budějovice v neděli 21.5.06 od 17:00. Z pozice hlavního sudího bude duel třetí ligy řídit pan Pešek. Jeho asistenty na čarách budou pánové Mareš a Kučka. Delegátem zápasu byl jmenován pan Urban.