Je těžké hodnotit zápas, který člověk nevidí na vlastní oči, ale k jistému obrázku poslouží i jistě nezaujatý tisk.

Ve všech článcích, které o zápase vyšly, najdeme úvody stylu: "Zlínští fotbalisté si v drnovickém azylu jen těžko zvykali." nebo "Zlín nemohl dlouho chytnout správný herní rytmus", ale jak se zdá, zvykli si obzvlášť ve druhém poločase velmi rychle a herní rytmus se vyladil ke dvougólovému koncertu.

Zaujatý fanoušek se pravděpodobně nemůže rozhodnout, jestli se má radovat z toho, že naši hráči nedostali góly v prvních minutách jako v Ostravě a nebo jim má zlořečit nad názory (opět z tisku) jako: "Hosté sice měli po většinu utkání územní převahu, v koncovce ale nenašli způsob jak překonat brankáře Baránka. Již ve 4. minutě trefil David Lafata pravou tyč. Po dvaceti minutách opomenula zlínská obrana pohlídat Čápa, jehož sólový útok z levé strany zachránil až brankář Baránek."

Zajímavé je, že Zlín dokázal chyby našich zužitkovat, my jejich ne. Jednoduše a mírně řečeno - je to opravdu velká škoda. Cituji: "Zlínští dělali v rozehrávce neuvěřitelné množství chyb, ale hosté nedokázali využít ani jedinou. Na druhé straně po rohovém kopu a hlavičce Koubského odvracela obrana Jihočechů z brankové čáry."

Jako vždy pak po inkasovaném gólu nastala situace, že fotbalisté SK ČB znervózněli, což vedlo k dalšímu zapomenutí na volného hráče a tedy i k dalšímu gólu. "Vysocí zadáci Zlína pohodlně sbírali centrované míče a přízemní kombinační hře hostů chyběla přesnost."

Je pravda, že když si fanoušek přečte v Deníku Sport názor: "Na levé straně číhá na šanci Gomes, míč k němu skutečně doputuje a brazilský žongler "uvaří" fotbalovou delikatesu. Mrkne se, kde stojí brankář Seman, a lahůdkově jej přehodí.", mùže ho napadnout ledacos.

Jistě by se dalo polemizovat nad střídáním hráčù. Je to ovšem jen spekulace, když se člověk zamyslí nad tím, co by se stalo, kdyby šel po prvním inkasovaném gólu místo jednoho útočníka na hřiště obránce.

K příštímu zápasu v Příbrami snad nebude již nutno používat pouze tisk. Viděné vlastníma očima se popisuje skutečně lépe.

Hodnocení hráčů:
Deník Sport: Seman - 5, Penner - 5, Schindler - 5, Horejš - 5, Čáp - 6, Chlebek - 5, Sivok - 6, Vozábal - 6, Svoboda - 5, Lafata - 6, Gruber - 6

MF Dnes: Seman - 2, Horejš - 3, Schindler - 3, Penner - 3,5, Svoboda - 4, Vozábal - 2, Chlebek - 2,5, Sivok - 3, Čáp - 3, Gruber - 4, Lafata - 3
střídající hráči: Rožboud 3,5, Matoušek - 4