S cílem vylepšit dojem ze středečního duelu v Salcburku jdou fotbalisté Dynama do střetnutí s dalším rakouským celkem – Rapidem Vídeň. Předposlední přípravné utkání Jihočechů začíná v sobotu ve 14 hodin na hlavním stadionu Rapidu ve Vídni.

Svěřencům trenéra Soukupa se nevyvedl středeční duel v Salcburku, kde Jihočeši prohráli 0:4. Rakouský celek byl po většinu zápasu aktivnějším a lepším celkem a zaslouženě bral výhru. Tento neúspěch pouze potvrdil fakt, že se Dynamu v zimní přípravě zatím nedaří podle představ. Z devíti zápasů ovládlo pouze tři, zbytek skončil lépe pro soupeře. Po sobotním duelu s Rapidem už čeká Jihočechy pouze generálka za týden v Mladé Boleslavi.

Rapid Vídeň - Dynamo v sobotu v 14

Do zápasu proti rakouskému Rapidu Vídeň naskočí v černobílém dresu arménský reprezentační obránce Hrayrem Mkoyanem (*1986), který naposledy působil v ukrajinském týmu Karpaty Lvov.

Rapid Vídeň rovněž patří ke špičce rakouských fotbalových celků. Po podzimu patří Rapidu třetí příčka za vedoucí Austrií a druhým Salcburkem. Kádr rakouského celku tvoří převážně z domácích fotbalistů. Nalezneme zde však i Brazilce, Němce, Fina, amerického střelce Boyda nebo slovenského brankáře.

Oba celky se již v minulosti jednou potkaly. V červenci roku 2005 podlehlo Dynamo tehdejším úřadujícím šampionům z Rapidu Vídeň 0:4. Věřme, že podobný scénář se v sobotu opakovat nebude.

Poslední vzájemný duel – přípravný zápas 6. 7. 2005:
Rapid Vídeň – SK Dynamo ČB 4:0 (2:0)
Branky: 8. Kincl, 15. Lawaree, 59. Hofmann z pen., 74. Horejš vlastní.
Sestava Dynama: Podhajský - Pončák (62. Kladrubský), Homoláč (46. Horejš), Pivoňka, Leština - Gruber, Krejčík (80. Pončák), Dvořák (46. Příhoda), Vozábal (46. Adam), Plocek – Táborský.

Sobotní přípravný duel mezi Rapidem Vídeň a českobudějovickým Dynamem startuje v sobotu ve 14 hodin na hlavním stadionu Rapidu Vídeň.