Starší dorost má za sebou podzimní část, ve které nasbíral dvacet sedm bodů za jednadvacet kol. Jihočechům patří v nesmírně vyrovnané tabulce dvanácté místo a pouhých osm bodů je dělí od druhé příčky. Příprava na jarní část zahájí dorost čtvrtého ledna.

Sedm výher, šest remíz a osm proher. Taková je bilance kategorie U19 po podzimu, po kterém jí patří 12. příčka. Svěřenci Petra Skály zažili smíšené pocity po podzimní části celostátní ligy staršího dorostu. Po pomalejším rozjezdu a sérii čtyř porážek v řadě začali starší dorostenci hrát jako celek a dokázali se vrátit do vyšších pater tabulky. „Měli jsme pomalejší rozjezd, ale dokázali jsme se vzchopit a nasbírat nějaké body,“ říkal po polovině sezony brankář Nicolas Rotbauer.

V úvodních třech kolech nenašel tým kolem kapitána Michala Máchy přemožitele. Jenže po dobrých výkonech přišel výkyv v podobě čtyř porážek v řadě. Zpět na vítěznou vlnu se dorostenci dostali po výhře v Liberci 3:0 a domácím jednobrankovém vítězstvím 1:0 nad silnou Příbramí. Skvělé utkání se suverénně první Spartou Dynamo nedotáhlo do vítězného konce a Pražanům podlehlo 2:4.

V dalších jedenácti kolech už Jihočeši prohráli pouze dvakrát a vybojovali 16 bodů do tabulky. Poslední podzimní kolo pro Dynamo přineslo bod za domácím remízu s Hradcem Králové 2:2, kdy se prosadili Tomek a Vávra. Právě záložník s reprezentačními zkušenostmi Roman Vávra se společně s útočníkem Matyášem Markytánem stal nejproduktivnějším střelcem svého týmu. Oba na podzim zaznamenali šest branek.

Přípravu začne dorostenecký celek pod taktovkou Petra Skály a Jaromíra Plocka 4. ledna, tedy stejně jako A tým. Do přípravy se po zranění vrací reprezentační stoper Mikuláš Jáša. První přípravná utkání se dojednávají a o jejich termínu budeme informovat.