Po necelých dvou týdnech zimní přípravy jsou tu první dva přípravné zápasy Dynama. Tým Davida Horejše se v pátek na Složišti postaví juniorce Sparty, o den později se představí v Linci s místním Laskem. Poprvé by měli nastoupit i noví hráči, černobílí by si rádi zpříjemnili tréninkové dávky vítězstvím, byť je to jen příprava.

Jihočeši jsou ve druhém týdnu zimní přípravy a podle trenéra Davida Horejše zatím vše probíhá, jak má. „Zatím vše probíhá, jak jsme si představovali. Musím kluky pochválit za přístup. Teď na konci druhého týdne nás čekají dva přípravné zápasy, šanci dostane celý kádr, abychom kluky viděli i v zápasech,“ rozebírá úvodní dny přípravy mladý trenér, kterému vrásky přidělávají snad jen drobné zdravotní problémy některých hráčů. „Jindra Kadula a Roman Wermke mají lehké šrámy, Filipa Vaňka trápí viróza. Navíc Michal Klesa se po návratu ještě nevrátil do plné zátěže,“ vypočítává Horejš.

Právě s Michalem Klesou ještě klub nepodepsal smlouvu. Dle Horejše jsou obě strany dohodnuté, že po odehrání několika ostrých zápasů se rozhodne, jestli zkušený univerzál zůstane v Českých Budějovicích nebo ne. Právě kvůli několika absencím budou muset českobudějovičtí trenéři upustit od původního plánu, že by pro páteční a sobotní duel rozdělili tým na dvě jedenáctky. „Někteří kluci nebudou k dispozici a odehrajeme dva zápasy s tím, aby všichni měli přibližně stejnou minutáž,“ říká bývalý ligový obránce.

V Dynamu o svou šanci bojuje nejlepší kanonýr podzimu v divizní skupině C Milan Ujec a David Horejš si jej zatím pochvaluje. „Zatím se jeví velice dobře. Má výborný charakter a na tréninku pracuje na sto procent. Ale uvidíme, jak se bude prezentovat v zápasech. Nicméně věřím, že by pro nás mohl být přínosem,“ hovoří na adresu šestadvacetiletého útočníka trenér černobílých. Klub nadále pracuje na doplnění a posílení kádru, od začátku přípravy však na Střelecký ostrov žádná posila nedorazila.

I když se jedná o přípravné zápasy, tak Jihočeši by rádi oba úvodní duely zvládli. „Kluci hrají o svou šanci v Dynamu nebo o základní sestavu. Budeme se snažit oba zápasy vyhrát, aby měli hráči i další motivaci do dlouhé zimní přípravy,“ dodává závěrem David Horejš.

Páteční duel s juniorkou Sparty startuje ve 12 hodin na umělé trávě v SCM Složiště a můžete jej sledovat zde v online reportáži. Juniorka Pražanů je suverénně nejlepším celkem Juniorské ligy a jejím kapitánem byl Patrik Čavoš, jenž bude na jaře hostovat v Dynamu. O den později se Jihočeši představí v Linci s místním Laskem, který je po podzimní části třetí v druhé nejvyšší rakouské soutěži. Zápas startuje v rakouském Welsu v 16 hodin a zde jej můžete sledovat v online reportáži.

První týden přípravy zakončili hráči Dynama modelovým zápasem (9.1.2016)

Fotbalisté A-týmu Dynama mají za sebou první týden přípravy na jarní část sezony. Sobotní dopoledne si hráči zpříjemnili modelovým utkáním černých proti bílým. V dobré formě se ukázal především nejlepší střelec kalendářního roku 2015 Milan Jurdík, který rok 2016 začal čtyřmi vstřelenými góly!