Záložník Jiří Mareš letos nastoupil k deseti prvoligovým zápasům. V dresu Příbrami nastupoval na hřiště nejčastěji jako střídající hráč, s čímž není spokojený. I proto přivítal možnost hostovat na jihu Čech.
Jiří Mareš na prvním tréninku v Dynamu

Jirko, jak došlo k tomu, že jste se objevil na hostování v Českých Budějovicích?
Poslední půlrok jsem v Příbrami nedostával moc šancí, hodně jsem střídal a poslední dobou se mi to už moc nelíbilo. S trenérem jsme se tedy dohodli, že si najdu nějaké hostování. A tak jsem tady (s úsměvem).

Bylo Dynamo jediným klubem, který o vás měl zájem a nebo jste měl více nabídek?
V úvahu připadal ještě Sokolov a když už jsem byl dohodnutý tady v Budějovicích, tak jsem se doslechl ještě o zájmu Znojma. Já byl ale již rozhodnutý, že půjdu sem. Budějovice jednaly nejrychleji a také nejkonkrétněji. Nebylo co řešit.

V lize máte odehráno více než devadesát zápasů, přesto vás asi fanoušci z jihu Čech moc znát nebudou. Tak zkuste nějak přiblížit svojí kariéru.
S fotbale jsem začínal v naší vesničce, která se jmenuje Rpety. Je to v okrese Beroun. Potom jsem šel hrát žákovskou ligu do Hořovic a nějak ve starších žácích jsem přestoupil do Příbrami. Tam jsem prošel přes všechny kategorie až do áčka. V áčku jsem byl pět let, takže jsem tam nasbíral nějaké ty ligové starty.

Jaký je váš post v sestavě, na kterém se cítíte nejlépe?
Prakticky od starších žáků hraji na kraji zálohy. Je mi celkem jedno, jestli zleva nebo zprava.

Dynamo je po podzimu v dolní polovině druholigové tabulky, ale určitě chce v tabulce výše. Cítíte, že byste si mohl zahrát více než v Příbrami?
Samozřejmě mi vedení klubu i trenér hned po mém příchodu řekli, že šanci dostanu. Bude záležet pouze na mně, jak té šance využiji a zda si řeknu o místo v základní sestavě. Určitě je to můj cíl.

Hned v sobotu nás čeká zápas s Žižkovem. Budete hrát?
Určitě já i trenéři počítáme s tím, že proti Žižkovu budu hrát. Teď před soustředěním trenéři prý protočí ještě celou sestavu, v únoru pak budou hrát už více ti, se kterými se bude počítat pro ligové zápasy.