Nejsilnější soupeř v průběhu celé letní přípravy čeká ve středu fotbalisty Dynama. Ono také v České republice moc kvalitnějších celků nenajdete, snad jen plzeňská Viktorie. Jihočeši totiž vyzvou pražskou Spartu, klub s bohatou historií a loňského vicemistra nejvyšší domácí soutěže. Hrát se bude na Strahově od 14.30.

AC Sparta Praha vstoupila do přípravy na nový ročník stejně jako Dynamo 21. června, v jejím kádru ale chyběli reprezentanti startující na Euru, kteří se k týmu brzy připojí. Jeden z největších českých klubů přivedl v létě z Turecka obránce Michala Kadlece, z hostování se vrátili Schick, Koubek, Čermák, Shala nebo Purkrab. Jedná se o návratu Tomáše Rosického. Naopak do Jablonce odešel na hostování Petr Jiráček, kariéru ukončil Radoslav Kováč a na hostování odešla i řada sparťanských mladíků.

Pro Letenské bude středeční duel s Dynamem první zápasový test. Poté ještě svěřenci Zdeňka Ščasného odehrají v pátek zápas s Trenčínem a v neděli odjíždějí na dvanáctidenní soustředění do rakouského Bad Leonfeldenu. Díky druhému místu v loňském ročníku budou sparťané bojovat v nemistrovské části kvalifikace o účast v prestižní Lize mistrů. První utkání třetího předkola je čeká 26. nebo 27. července. Následující víkend pak startuje domácí nejvyšší soutěž, v níž budou mít Pražané opět jen ty nejvyšší ambice.

Dynamo odehrálo v prvním týdnu přípravy jeden duel, v něm nestačilo na Znojmo. Jinak ale příprava probíhá, jak má. „Zatím jsme s průběhem přípravy spokojeni. Trénujeme intenzivně, kluci mají dobrý přístup a zatím se nám vyhýbají zranění,“ chválí si trenér David Horejš. Ten na konci prvního přípravného týdne přivítal novou posilou, kterou by se měl stát sparťanský mladík Martin Matoušek. „Je to kluk, kterého jsme měli dlouho vyhlédnutého, a kterého dobře známe. Měl by u nás zůstat,“ doplňuje Horejš. Už po zápase se Znojmem se rozhodlo, že dál na zkoušce nebude pokračovat Peter Mazan, naopak dle trenéra se v dobrém světle jeví další testovaní hráči Čermák a Černý.

Smlouvu by v nejbližších dnech měl podepsat stoper Ondřej Šourek. Nadále se jedná o pokračování špílmachra týmu Jana Šimáka. „Jednání o podmínkách pokračují. Během tohoto týdne bychom měli být moudřejší, ale věřím, že vzhledem k oboustrannému zájmu by Honza měl v našem týmu pokračovat,“ je přesvědčen David Horejš. Naopak v Dynamu pravděpodobně skončí Milan Jurdík. „V pondělí jsem s ním mluvil, chce jít jinou cestou. Takže na jihu Čech velmi pravděpodobně pokračovat nebude,“ vysvětluje Horejš. Měla by to být prozatím poslední změna, až dle dalšího průběhu přípravy by černobílí reagovali na případné mezery v sestavě.

Středeční duel se Spartou bude pro Dynamo pořádně těžkou zatěžkávací zkouškou. „Podobné zápasy potřebujeme hrát. V tomto týdnu nás prověří Sparta a Dukla, tedy těžcí soupeři. Uvidíme kluky, jak jsou na tom. Příležitost opět dostane větší množství hráčů. Věřím, že budeme důstojným soupeřem,“ doufá trenér Jihočechů David Horejš.

Přípravné utkání Sparty s Dynamem začíná ve středu ve 14.30 v pražském TC Sparty na Strahově a vy jej můžete sledovat zde na streamu.