Na úvod přípravy Dynamo prohrálo na půdě německého soupeře z Regensburgu 2:4 a tak i ve druhém vzájemném souboji vyhrál celek ze sousední země. Jihočeši se dostali do rychlého vedení díky Petru Benátovi, ale Regensburg otočil vývoj skóre ještě v první půli. Srovnat se povedenou střelou podařilo Adriánu Čermákovi, ale domácí díky dalším dvěma povedeným minutám strhli stav na svou stranu.

Do prvního zimního přípravného utkání naskočilo Dynamo s několika novými tvářemi. Testy sice ukončil Šimon Šmehýl, avšak šanci dostali jiní Slováci. Stoper Banovič a čerstvá novinka v týmu Jihočechů Lukáš Lupták. Poprvé v A-týmu do branky naskočil strakonický odchovanec se zkušenostmi z Premier League Jindřich Staněk. Úvod domácím fotbalistům nevyšel. Po banální chybě německého obránce při malé domů se míče ujal Petr Benát a vstřelil první branku Dynama v roce 2017 – 0:1. A za nedlouho mohli hostující fotbalisté navýšit svůj náskok. Střelu Jiřího Kladrubského zastavil až na brankové čáře bránící Urban.

Na druhé straně předvedl famózní zákrok Jindřich Staněk, když za sebe nepustil střelu Zierise. Po šesti minutách zahrozilo znovu Dynamo, když z centru Wermkeho střílel Kladrubský pouze do beka Regensburgu. Němečtí fotbalisté srovnali po půl hodině hry. Haris Hyseni přesnou střelou na přední tyč pokořil budějovického brankáře – 1:1. Po dvou následujících minutách šel Regensburg dokonce do vedení. Odražený balon doskákal k Markusu Ziereisovi, který se nemýlil – 2:1. Na konci poločasu měl domácí celek ještě možnost dvou rohových kopů, ale ani jeden se neujal.

Do druhého poločasu poslal trenér David Horejš pozměněnou sestavu, do branky se postavil Kamil Hajdušek. Novou stoperskou dvojici vytvořil Ondřej Šourek s Mikulášem Jášou, Banovič se posunul na pravý kraj obrany. V ofenzivě zůstaly posily Matějka s Luptákem, které doplnili Pešek s Táborským. Aktivněji vstoupili do poločasu Regensburgští, Andre Luge pálil po pěti minutách těsně vedle. Za černobílé zahrozil Matějka, ale jeho střílený centr nikoho nenašel. Dynamo se trefilo v 53. minutě. Do balonu se náramně opřel Adrián Čermák a míč doputoval nechytatelně k tyči soupeřovy branky – 2:2.

Poslední půl hodinu hry mělo silnější domácí družstvo. Nejprve inkasoval za ostrý skluz žlutou kartu Jan Hála. O minutu později zaváhala jihočeská defenziva Daniel Schöpf naskytnutou příležitost využil – 3:2. Poprvé v zápase se podařilo Regensburgu odskočit soupeři v 68. minutě. Andre Luge si šikovně zaběhl za beky Dynama a přesnou střelou pokořil Hajduška – 4:2. Ještě navýšit mohl aktivní Ziereis, ale tentokrát vytáhl budějovický brankář dobrý zákrok. Na úvod přípravy tak Dynamo podlehlo německému Regensburgu 2:4.

Fotogalerie