V nepovedené podzimní části první ligy si příznivci Dynama České Budějovice svojí hvězdu přeci jen našli. V hlasování o nejlepšího fotbalistu první poloviny sezony se na první místo vyhoupl bez větších problémů Marek Kulič, kterého s velkou ztrátou následovala dvojice Horejš, Filipko. Vysoký počet hlasů dostali ještě Martin Vozábal a David Lafata, na ostatní fotbalisty fanoušci při hlasování většinou zapomínali...

Hlasování o nejlepšího fotbalistu podzimu se zúčastnilo na osm desítek fanoušků, což je na dané poměry velmi vysoké číslo. Pro Marka Kuliče hlasovalo celkem 50 fanoušků a z toho 28 ho řadilo na první místo (zisk tří bodů). V celkovém součtu získal Kulič 121 bodů.

Na druhém místě skončil David Horejš, který upoutal 33 hlasujících - celkově získal 70 bodů. O jeden jediný bod méně nastřádal brankář Miroslav Filipko, který se ale objevil v 34 hlasovacích formulářích. 

 

Nejlepší fotbalista podzimu

JMÉNOPočet bodů
1Marek Kulič 121
2David Horejš 70
3Miroslav Filipko 69
4Martin Vozábal 60
5David Lafata 49
6Vladimír Pončák 19
7Martin Leština 12
8Jaromír Plocek 10
9Jaroslav Chlebek 6
10Josef Němec 4
11Lukáš Adam 3
 Jan Gruber 3
 David Homoláč 3
14Ivan Dvořák 2
 Pavel Grznár 2
 Stanislav Rožboud 2
17Jakub Kafka 1
 Aleš Matoušek 1

Nejvíce hlasů získal Horejš, přesto nevyhrál

Během hlasování nebylo do celkového počtu nastřádaných bodů započítáno 25 formulářů, u kterých byl na prvním místě vždy David Horejš, protože bylo jasné, že jsou tyto formuláře posílány ze stejného počítače ve stejný čas. Stávalo se tak, že během deseti minut přišlo šest formulářů, ve kterých byl vždy na prvním místě David Horejš. Do celkového hodnocení byl započítán vždy jeden formulář...


Bodovali i jiní kvalitní fotbalisté

Jak se dalo očekávat, tak v hlasování o nejlepšího fotbalistu Dynama se na hlasovacích formulářích objevila i jména fotbalistů, kteří v současné době shodou několika nešťastných okolností za Dynamo nehrají. Nejúspěšnějším byl Aleš Strouha (Aligator), který získal 3 body (byl tedy lepší než Dvořák, Grznár, Rožboud, Kafka a Matoušek :-). Dále se mohli z bodového zisku radovat evald (2) a Sandy - vůdce FFD (1). Po jednom bodu získali také fotbalisté Ladislav Fujdiar a "homola".