Jedním z nejlepších hráčů Dynama byl v bezbrankovém zápase s Pardubicemi mladý stoper Lukáš Havel. Směrem dozadu byl spolehlivý a svůj výkon mohl korunovat brankou, ale ani jedna z jeho tří nadějných hlaviček nebyla gólovou. Dvě slušné šance měl i pardubický Jan Řezníček, ani on však nedokázal zlomit střelecké prokletí vzájemných duelů. I ten druhý v sezoně 2016/17 totiž skončil mezi Dynamem a Pardubicemi bez branek.

Odpovídá bezbranková remíza průběhu utkání?
Zřejmě ano a mrzí nás to. Neodehráli jsme dobré utkání, hlavně první poločas byl z naší strany špatný. Chyběl nám pohyb, neuhrávali jsme žádné souboje. Druhý poločas jsme do toho chtěli šlápnout a bylo to znát. Chyběla nám lepší koncovka.

Sám jste měl na hlavě nejspíše největší šanci zápasu. Co chybělo?
Hlavička se mi povedla, ale bohužel šla přesně do míst, kde stál brankář. Potom už to měl jednoduché. Dostal jsem krásný centrovaný míč od Petra Benáta a je to škoda, že to neskončilo v brance.

Lukáš Havel v souboji

S obrannou prací můžete být po zápase spokojeni? Podruhé za sebou jste udrželi vzadu čisté konto.
Dozadu fungujeme poslední zápasy velice solidně. Na druhou stranu se nám nedaří koncovka, což je problém. Nedostáváme se moc do šancí, a když se do nich dostaneme, nedokážeme je proměnit. Musíme na tom zapracovat.

Těší vás, že jste se v poslední době dokázal propracovat do základní jedenáctky?
Samozřejmě, přestože je to na úkor zraněného Pavla Nováka. Bohužel, je teď mimo hru. Dostal jsem šanci a bude se snažit ji využít.

Očividně si rozumíte s Ondřejem Šourkem ve stoperské dvojici, že?
Ano, klape nám to spolu. Ondra je zkušený fotbalista, který mi pomáhá nejen při zápase. Radí mi, jsem za spolupráci s ním moc rád.

Nyní jste rád, že jste se vrátil z třetiligového Písku a nastupujete pravidelně ve druhé lize za rodný klub?
Čekal jsem na šanci a zaplaťpánbůh přišla. Druhá liga je pro mne skvělá soutěž.

V neděli vás čeká derby s Táborskem. Jste jako mančaft nažhaveni?
Jsme na utkání natěšení, musíme se dobře připravit a zvládnout to. Derby jsou vždy vyhecovaná a bývají to kvalitní utkání. Budeme chtít urvat výhru za každou cenu. Zároveň chceme do konce soutěže udělat co nejvíce bodů.

S Dynamem jsou to vždy zápasy o jednom gólu, ví pardubický Jan Řezníček

Ve výsledku je bezbranková remíza asi spravedlivá, souhlasíte?
Asi ano. První poločas byl z naší strany lepší než ten druhý. Ale hrál se vyrovnaný zápas. My jsme měli pár šancí, domácí dali tyčku, měli i nějaké nadějné hlavičky. Remíza je spravedlivá.

Zřejmě se shodneme, že oba celky odehrály v této sezoně už i lepší zápasy.

Jan Řezníček u střílejícího Kaduly
Něco tomu chybělo z obou stran. Bylo to hodně bojovné utkání, hrálo se převážně ve středu pole. Byl to spíš boj než fotbalová paráda.

Duely Dynama s Pardubicemi zpravidla nabízí hubené výsledky, i druhý vzájemný duel v aktuálním ročníku gól nenabídl.
To je pravda. Většinou to bývá o jednom gólu, tentokrát nepadl žádný.

Na poměry utkání jste měl dvě velké šance. Co při nich scházelo?
Ta první byla možná větší šance, ale špatně jsme ji vyřešili. Michal Petráň mi přihrál míč vzduchem a já ho trefil holení, takže střela šla vedle. Druhá situace byla lepší, tu jsme vyřešili dobře a střely z takových pozic mám rád. Škoda, že se mi nepodařilo trefit balon víc k tyčce.

Smutnit ale po remíze rozhodně nemusíte. Po výborné jarní části už máte jistotu záchrany a poslední tři kola můžete dohrát s klidem.
Chceme si po nepovedeném podzimu napravit celkový dojem ze sezony, takže půjdeme do posledních zápasů naplno. V tabulce jsme na tom dobře a můžeme nakonec uhrát slušné umístění.

Na podzim jste uhráli jen čtrnáct bodů, na jaře už devatenáct a to ještě tři kola zbývají. Co jste změnili?
Jsme organizovanější, nedostáváme tolik branek. Nyní se nám daří uhrávat zápasy vzadu na nulu, tento byl už čtvrtým v řadě, kdy jsme nedostali gól. Nějaké šance si vždy vytvoříme a dařilo se nám je proměňovat. Dokážeme hrát i na 1:0, což je důležité. Hlavním rozdílem je zlepšená defenziva.

V Českých Budějovicích vám chyběl kapitán Jan Jeřábek. Jak moc jeho absence ovlivnila vaši hru?
Honza je náš klíčový hráč, naši hru to ovlivnilo. Jeho zkušenosti a práce s míčem jsou nenahraditelné. Ale zvládli jsme to a remíza je pro nás slušným výsledkem.

Duel Dynama s Pardubicemi branku nepřinesl (10.5.2017)

Dvacáté sedmé kolo Fotbalové národní ligy přineslo bezbrankovou mezi domácím Dynamem a hosty z Pardubic. Vyrovnané utkání přineslo pár šancí, ale k brance ani jedna nevedla. Za domácí byl nejblíže skórování mladý stoper Havel, ale ani jedna jeho hlavička se neujala. Za hosty spálil dvě šance Řezníček. Už v neděli hostí Dynamo v jihočeském derby Táborsko.