Minulý čtvrtek se na Složišti uskutečnilo rozloučení se sezónou přípravkových kategorií Dynama. Trenéři připravili pro zhruba stovku malých Dynamáků dětské sportovní odpoledne, jehož součástí bylo i rodiči připravené občerstvení, hudba a moderátor. V rámci celé této akce byla uspořádána i charitativní sbírka hraček a sportovních pomůcek, které budou rozvezeny do vybraných dětských domovů.

Příjemné čtvrteční odpoledne si pochvaloval i šéftrenér přípravek Petr Benát. „Chtěli jsme se tímto způsobem za přípravkáře rozloučit se sezónou, poděkovat tak hráčům, rodičům i trenérům za celoroční práci a nadšení pro fotbal. Celou akci jsme navíc spojili s charitou, kdy se vybralo až neuvěřitelné množství hraček a potřeb, které poputují do dětských domovů. Rodičům za to patří upřímné poděkování,“ uvedl Petr Benát.

Facebook přípravek
Jsou úplně nejmenší. Patří k budoucnosti Dynama. Výsledky a zajímavosti ze života přípravek Dynama můžete sledovat také na jejich vlastním facebookovém profilu.

Současně kapitán A-týmu Dynama v roli šéftrenéra přípravek působí přesně rok a tato práce jej podle vlastních slov baví a naplňuje. „Můj předchůdce a kamarád Petr Čížek odvedl spoustu práce, ve které jsem se snažil pokračovat, případně nějaké věci ještě zkvalitnit. V průběhu celého roku jsme zorganizovali pro děti spoustu akcí," říká Petr Benát.

V červenci a srpnu to například byly letní fotbalové kempy a příměstské tábory. „V září jsme ve dvou náborech přivítali naše nejmladší Dynamáky. V říjnu a listopadu jsme si na Složišti pro několik mateřských školek nachystali zábavná dopoledne plné her, samozřejmostí pak v prosinci byla Mikulášská nadílka,“ vypočítává Petr Benát.

Téměř každý víkend od listopadu do března navíc probíhala v nafukovací hale na Složišti oblíbená zimní liga. Na konci května si Petr Benát se svými kolegy zase vyzkoušeli zorganizování celorepublikového finále Ondrášovka Cupu v kategorii U10.

„Dnešní akce tak udělala pomyslnou tečku za celou sezónou. Rád bych touto cestou poděkoval trenérům Tomáši Moravcovi, Lukáši Adamovi a Mírovi Votřelovi, kteří se svou kategorií odchází k žákům. V neposlední řadě pak Davidu Hrubému, končícímu kvůli pracovní vytíženosti a Elišce Jášové, která odchází na mateřskou dovolenou. Velké poděkování pak patří samozřejmě samotným hráčům a rodičům,“ uzavřel ve čtvrtek své hodnocení Petr Benát.

Nové dresy a míče

Díky sponzorům a partnerům se podařilo vybavit družstva Dynama novými dresy a všichni hráči od A-týmu až po kategorii U7 nastupovali ve stejném trikotu. Každá přípravková kategorie pak také obdržela sadu zcela nových míčů a stejně tomu tak i bude v sezóně následující.

Kompletní fotogalerii si můžete prohlédnout na profilu přípravek na Facebooku.


Rodiče dětí přinesli spoustu hraček a potřeb, které poputují do dětských domovů.


Na jednom z celkem šesti stanovišť děti trefovaly otvory v brance.


Děti si na závěr programu zahrály i fotbálek.


Petr Benát poděkoval Elišce Jášové, která odchází na mateřskou dovolenou, za její činnost.