Martin Vyskočil překvapil diváky svým aktivním výkonem. Nescházela mu dravost, agresivita a nasazení. „Chyběl tomu prostě ten gól,“ ohodnotil svůj výkon mladý útočník.„I když jsme na konci hráli v deseti, dokázali jsme si vytvořit gólovou šanci. Nastřelili jsme dvakrát tyč, zkrátka to tam nepadlo,“ vysvětluje ještě příčinu porážky. Olomoucký odchovanec nevidí velký rozdíl mezi boji o poháry a o záchranu: „Tlak je stejný tady jako v Olomouci, ke každému zápasu musím nastupovat jako profesionál."

Reportáž: SK Dynamo - FC Baník 0:1 (0:1)

"Nejčastěji jsem v útoku nastupoval s Honzou Gruberem. Jinak jsme se často střídali,“ nastiňuje dvaadvacetiletý útočník, s kým by se mu mohlo na hřišti nejlépe spolupracovat. „Svými góly tady bych rád pomohl k záchraně,“ dodává s odhodláním v hlase na závěr.

Pro některé fanoušky bylo velikým překvapením jméno Tomáše Marušky na lavičce Dynama. Ti, kteří pravidelně navštěvují zápasy B-týmu již tak překvapeni nebyli. Že by se ale malý kanonýr podíval na hřiště se moc neočekávalo. Jak se to tedy vše seběhlo nám vysvětlil sám hráč: „Je to můj druhý start v lize. Byla velká marodka, několik hráčů před zápasem postihla viróza. Mě těší, že jsem byl první na řadě, koho do A-týmu povolali. Rozhodně z toho ale nevyvozuji závěry,“ zůstává oběma nohama pevně na zemi. „Všechno je na trenérovi, ale až se všichni uzdraví, tak je tady dost kvalitní tým,“ dodá ještě pragmaticky. „Nepodařila se mi jedna přihrávka. Měl jsem jeden dobrý centr, pár přihrávek. Mrzí mě, že se nám nepovedlo dát gól. Chybělo nám trochu štěstí. Byl to pěkný zápas. Divákům se musel líbit,“ nachází, nejen na své hře, jistá pozitiva. I tento vzrůstem nevysoký hráč dobře ví, kde byla hlavní příčina porážky: „Měl nám tam padnout alespoň jeden gól. Musí se to obrátit a potom začneme dávat góly také na hřištích soupeřů.“

Předčasně musel opustit hřiště Vlado Pončák. Druhá žlutá karta v ruce hlavního arbitra slovenského obránce velice překvapila „Moje vyloučení bylo hodně přísné. Neviděl jsem hráče za sebou, přebíral jsem zrovna míč. Zkrátka jsme se srazili. Já jsem v tom viděl pouze souboj. Nečekal jsem za to žlutou kartu. Vidím v tom spíše hloupost rozhodčího,“ vysvětluje inkriminovanou situaci. Spokojen s výsledkem odchovanec Tatranu Prešov rozhodně není: „Nepřeje nám štěstí. Nastřelili jsme dvě tyčky. Opět soupeře celý zápas tlačíme a doplatíme na jeden brejk. To se nám stávalo i na podzim. Soupeř nás pokoří z jedné vážnější šance.“ „Určitě jsme mohli Baník porazit. Dali nám jeden gól a potom se stáhli dozadu. Jedeme do Boleslavi. Ta bude chtít určitě vyhrát. Budeme muset hrát tak jako Baník u nás. Odzadu a na rychlé brejky,“ hledá na závěr střelec jedné prvoligové branky recept do dalšího utkání.