Dlouho očekávaný start první ligy přilákal do ochozů ostravského stadionu početnou návštěvu a hned od začátku se bylo na co koukat... Jihočechům bohužel ale utekl úvod zápasu a po dvaceti minutách bylo již rozhodnuto.
V základní sestavě SK České Budějovice došlo oproti pohárovému zápasu ke dvěma změnám a to, že do utkání nenastoupil Martin Vozábal – na jeho místo přišel Lukáš Adam a místo útočníka Jana Grubera se v základní jedenáctce objevil defenzivní záložník Jaroslav Chlebek.

Někteří ostravští diváci se ještě nestačili usadit na svá místa a už se mohli radovat z prvního gólu. Těsně po začátku druhé minuty po levé straně unikl Žůrek, přešel přes Schindlera a Horejše a s jeho střelou si brankář Seman nedokázal poradit. Hned od úvodu bylo domácích plné hřiště. Ve 4. minutě rozehrál trestný kop Látal a David Lafata jen s velkými problémy dostal míč mimo pokutové území. Hned o minutu později se Lafata řítil po levé straně, ale jeho centr mířil do země nikoho. V 7. minutě se Ivo Svoboda prokličkoval až do velkého vápna, jeho zpětná přihrávka přinesla ale pouze roh. Opticky se stále dařilo více domácím, na jejich kombinace ve středu hřiště byli hosté krátcí. Ve 13. minutě udělal ve středu hřiště velkou chybu Penner, přihrál přímo zcela volnému Žůrkovi, ten vystřelil, brankářem Semanem vyražený míč směřoval do prázdné branky, ale stoper Schindler obětavým zákrokem míč z branky vytěsnil. V 19. minutě přišla druhá branka domácích, trestný kop rozehrával Látal a míč hlavou do sítě usměrnil Drozd. O dvě minuty později Seman lovil míč z brány potřetí – Heinz z pravé strany odcentroval a nikým nehlídaný Čížek bez problémů trefil. Od tohoto okamžiku začali domácí hrát v pohodě a Jihočechy do žádné vážnější šance nepustili. Ve 30. minutě došlo také k prvnímu střídání, ze hřiště odešel nešťastný Homoláč (všechny tři branky padly z pravé strany) a do útoku se zařadil Jan Gruber. Ve 32. měli i hosté jednu velkou šanci, jenže střela Lafaty šla metr vedle levé tyče Laštůvkovy branky. To bylo do konce poločasu ze strany hostů vše, Ostravští pokračovali ve střelbě, jenže střely Ličky ani Heinze branku neohrozily.

Na začátku druhého poločasu zaznamenali Jihočeši jedinou střelu na branku, po centru Čápa se k hlavičce dostal Gruber, ale brankář Laštůvka stál na svém místě. Následně jenom Lukáš Adam předvedl několik ostrých zákroků - za ten poslední uviděl žlutou kartu. Tu uviděl i kapitán Penner, domácí Látal ale faul značně přifilmoval. Od padesáté minuty začali být hosté aktivnější a začali si vytvářet i první šance. V 57. minutě dvakrát do vápna nebezpečně centroval Chlebek, o tři minuty později střílel tvrdě, ale i velmi nepřesně Adam. V této době měli míč na svých kopačkách častěji hosté, ale žádnou vážnější šanci si vytvořit nedokázali. Patnáct minut před koncem se do velkých příležitostí dostali Ostravští, ale Pospěchovu střelu výborně vyrazil Seman a technická střela Besty z 20 metrů skončila na tyči. V 82. minutě přišel na hřiště Prohászka a stihl ještě dvakrát vystrašit brankáře Semana. V 86. minutě se dočkali i hosté. Vozábalův přímý kop hlavičkoval Chlebek a na malém vápně bránící Bolf usměrnil míč do vlastní sítě – 3:1. Do konce zápasu došlo pouze ke dvěma střídáním a ty již neměly na výsledek utkání žádný vliv.