Dynamo v posledním duelu základní části FORTUNA:LIGY proti Slovácku díky gólu Jakoba Tranzisky vedlo ve druhém poločase 2:1, v 83. minutě ale na konečných 2:2 srovnával Ondřej Mihálik. V případě vítězství by se Jihočeši po 30. kole umístili čtrnáctí, díky remíze však skončili o bod šestnáctí. Jak duel proti celku z Uherského Hradiště na pozápasové tiskové konferenci hodnotil trenér domácích Jiří Lerch?

Trenére, jak hodnotíte utkání proti Slovácku?
Dostali jsme úvodní branku po dvaadvaceti minutách, kdy jsme Slovácko do ničeho nepustili. Klobouk dolů před tím, jak to ale kluci dokázali otočit. V závěru jsme ovšem hloupě inkasovali a ztratili jsme vítězné utkání. Výchozí pozice teď bude těžká, rozhodne ale nadstavba.

Mrzí vás více to ztracené vítězství nebo to, že jste šestnáctí a do nadstavbových zápasů nebudete mít proti Karviné a Zlínu výhodu domácího prostředí?
Mrzí mě, že jsme ztratili vítězství. Byli jsme třetí od konce a teď nás čekají ve Zlíně, Pardubicích a Karviné těžké zápasy. O víkendu začínáme doma s Bohemians, poté doma máme také Jablonec. Nejvíce mě ale mrzí, že si ty zápasy prohráváme sami. Sráží nás stále stejné individuální chyby.

Ze zápasu můžete ale hledat také pozitiva. Dáváte doma góly silným soupeřům, dva góly Slovácku, předtím tři branky Liberci, může to být před nadstavbou a domácími zápasy s Bohemians a Jabloncem nějaká vzpruha?
Souhlasím. Kluci makají, bojují, má to také nějakou tvář. Dopředu jsme nebezpeční. Jakob Tranziska, který do zápasu naskočil, utkání zvrátil na naši stranu, my si pak ale zase zbytečně necháme vyrovnat. Ještě ale nekončíme, neskládáme zbraně, čeká nás ještě pět zápasů. Sice nás asi čeká teď trochu náročnější soutěž na psychiku, ale stále věřím, že to zvládneme.

Dynamo v této sezoně venku ještě nezvítězilo, bude třeba tuto bilanci v nadstavbě přerušit?
Někdy ta série samozřejmě musí skončit. Budeme pracovat dál, jak jsem říkal, liga ještě neskončila. Musíme si znovu soupeře zanalyzovat a připravit se na ně. Doufám, že nás už ta, nechci říkat smůla, ale to neštěstí, které se na nás lepí, opustí.