Zápas SK Dynamo - Bohemians

V souboji týmů z horní poloviny tabulky začali lépe hosté, kteří už v 7. minutě využili několika nedůsledných zákroků Jihočechů, po nichž se k odraženému míči dostal Fadrný a zblízka prostřelil gólmana Vlka - 0:1. Po úvodní brance obě mužstva zpevnila obranné řady a ofenzivně ladění fotbalisté se dostávali k zakončení jen z uctivé vzdálenosti. V 10. minutě si o pozornost řekl domácí Bambule, ale jeho střelu vršovický brankář Židlický kryl. Další nebezpečné rány se diváci dočkali až po půlhodině hry, to hostující záložník Gröbl vystřelil z 23 metrů těsně nad břevno. O dvě minuty později ze strany odcentroval před českobudějovickou branku Dvořák, ale míč prolétl malým pokutovým územím bez povšimnutí jeho spoluhráčů. V 36. minutě na druhé straně po Nekvindově pasu promáchl v dobré pozici Kučera, po chvilce dvakrát minul branku Pliška a uzavřel tím pro Jihočechy nepovedený poločas.

Ve druhém poločase se karta obrátila, Klokani ubrali na pohybu, naopak domácí tým šel důsledně za vyrovnáním. V 51. minutě zblokovanou střelu Nohavy tečoval Pliška, ale Židlický zareagoval úspěšně. V minutě 57. se vrhl hlavou po míči v pokutovém území Bohemians Jasanský, došlo ke kontaktu s Dvořákem a sudí Jech odpískal pokutový kop. Pliška razantně vystřelil doprostřed branky a bylo vyrovnáno na 1:1. Vedení mohl za dvě minuty vrátit hostům Fadrný, po Gröblově přímém kopu špičkou kopačky namířil vedle pravé tyče Vlkovy branky. V 64. minutě českobudějovický Rakovan zamotal svými kličkami hlavu několika Klokanům, ti jeho přihrávku tečovali na roh. Z něj právě Rakovan posadil míč na hlavu kapitána Bambuleho a za Židlickým se vlnila síť podruhé - 2:1. Hosté se ze hřiště vytráceli, utkání dohrávali bez většího zápalu, naopak živou vodou pokropení domácí mohli přidat ještě další branky. Čtvrt hodiny před koncem Pliškův centr lízl břevno, za minutu hlavou minul branku Kučera, za další tři minuty stejně nebezpečně hlavičkoval Bambule. Jedinou šanci na srovnání stavu měl Pivarník, který z hranice velkého vápna přeloboval vyběhnuvšího Vlka, míč se ale snesl několik decimetrů za břevno.

Domácí prokázali větší vůli po vítězství a zaslouženě si ponechali všechny body.

(evald)

Ohlasy trenérů

Petr Skála, trenér: "První poločas z naší strany nebyl dobrý, zásluhou zlepšeného výkonu v druhém poločase jsme po standardních situacích obrátili výsledek a v důležitém zápase zvítězili."