Zápas SK Dynamo - Bohemians

Do utkání odstartovali aktivněji domácí, už ve 3. minutě zblokovaná střela Sajtla jen těsně minula branku, o pár okamžiků později hostující gólman Prokeš tlačil další střelu mimo branku jen očima. Ale byli to Klokani, kdo se v 8. minutě radoval z vedení. Pánek kopl roh na zadní tyč, kde měl Štáfek dost času si míč zpracovat a poslat ho do sítě - 0:1. Jihočechy inkasovaná branka zaskočila a nestíhali rychlonohé Klokany, kteří využili každou příležitost k rychlému brejku. V 10. minutě po rychlé akci Kadlece, Rejhorna a Hovorky posledně jmenovaný zakončoval jen slabě do rukou brankáře Čápa. O tři minuty později Vršovičtí znovu rozebrali obranu, střelu z úhlu zakončujícího Pánka vyrazil Čáp na roh. Domácí se v ofenzivě částečně prosadili až v 25. minutě, to se Vokatý rozběhl po pravé straně, přihrál před branku, ale tam míč špatně převzal Tlapák a v těžké pozici nezakončil přesně. Po půlhodině hry předvedl své umění největší talent z vršovické líhně Kadlec. Nejprve vyrážel jeho tvrdou ránu Čáp, po chvilce předložil míč Fridrichovi, který překopl.

Ve druhé půli se nejprve v útoku ukázali domácí, ale Vršecký nezvládl zakončení nadějné akce. Ve 44. minutě zůstal na trávníku ležet silně otřesený střelec branky Štáfek, a když se po ošetření sesul k zemi podruhé, byl okamžitě odnesen do lékařské místnosti. V 51. minutě se do vápna opět s lehkostí dostal Kadlec a podél Čápa uklidil míč k zadní tyči - 0:2. 57. minuta přinesla třetí branku Pražanů. Po ukázkové akci nahrál Kadlec Kučabovi a ten míč propasíroval mezi Čápovýma nohama - 0:3. Po hodině hry byli blízko ke snížení domácí, od Vokatého odražený míč konečky prstů vyškrábl Prokeš. Ofenzivní snažení Jihočechů zakončil Pomeje střelou do náruče gólmana Bohemians, který se po utkání společně se spoluhráči radoval z tříbodového zisku.

(evald)

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Jiří Vlček, trenér: "V utkání s druhým celkem v tabulce jsme propadli ve všech herních činnostech. Je až s podivem, kam se vytratila naše největší zbraň útočná činnost. Již v minulém utkání jsme měli s průměrnou Opavou v této činnosti nedostatky, ale co předvedli naši hráči s Bohemians, bylo trapné. A když se k tomu přidají chyby v obranné činnosti, nemůže být výsledek jiný."