Zápas Plzeň - SK Dynamo

Návrat do nejvyšší fotbalové soutěže "oslavila" Viktoria Plzeň jen remízou, když vyrovnávací gól inkasovala v 90. minutě zápasu. Dělbu bodů má na svědomí nezkušenost plzeňského celku, který ještě v 81. minutě vedl 2:0.

Po nepříjemném pasu Pennera hned v úvodní minutě zápasu zahrozili jako první domácí. Nepříjemnou dalekonosnou střelu Filingera v 7. likvidoval Hauzr jen za cenu prvního rohového kopu Viktorie. V 16. se vtipně uvolnil Šedivec, jeho přihrávka našla Krause, ten však neměl dostatek střeleckého klidu. Vzápětí střela Obšitníka jen těsně minula levou tyč plzeňské branky. Ve 24. se zrodila první branková šance utkání. Švejdíkův rohový kop si perfektně zpracoval Šedivec a s jeho tvrdou střelou měl českobudějovický brankář plné ruce práce. Ze stejné standardní situace zahrozili o pět minut později i hosté. Obšitník kopal roh z levé strany a Vosyka doslova stáhl míč Pejšovi z hlavy. Ve 35. si zpracovala míč v šestnáctce jedna z nových plzeňských tváří Filinger, na jeho lob však gólman Hauzr dosáhl. Plzeň sice měla v těchto fázích hry více ze hry, ale paradoxně mohli jít do vedení hosté. Pěchouček při rozehrávce ve středu hřiště chyboval, k míči se dostal Pospíšil, ale jeho tvrdou střelu vyrazil Vosyka s námahou na roh. Lepší Plzeň se přece jen prvního prvoligového gólu dočkala. Filinger z levé strany našel ve 43. v malém čtverci přesně Švejdíka a jeho hlavička znamenala zasloužené vedení domácích.

Kličkovaná Krause, na jejímž konci byl rohový kop, a střela Pospíšila z dálky, se kterou neměl Vosyka příliš práce, odstartovaly druhý poločas. V 57. poslal Šedivec do šance Krause, tomu se však nevedlo, stejně jako na druhé straně Klinkovi. České Budějovice ve snaze o vyrovnání vystřídaly a mnohem více otevřely hru, plzeňským rychlým protiútokům ale chyběla přesnější finální přihrávka. Hosté byli před brankou mnohem nebezpečnější, šance Obšitníka a Klinky však k vyrovnání nevedly. Rychlé protiútoky domácích ale přece jen přinesly své ovoce. V 77. brejk po trase Jindra, Kašťák, Kraus zakončila další nová plzeňská akvizice přesně. Jenže hosté ještě nemínili složit zbraně. Vozábal v 82. potrestal střelou z úhlu z hranice šestnáctky zaváhání v obraně Plzně. Definitivní pojistku měl na své noze střídající Nečas, nedal a v 90. hosté udeřili Obšitníkem podruhé a postarali se tak o dělbu bodů.