Zápas SK Dynamo - Bohemians

Čtyři zápasy v řadě bodově vyhladovělí Jihočeši přivítali na Střeleckém ostrově loňského rivala z bojů o nejvyšší soutěž a museli se objít bez distancovaných Pennera s Fujdiarem. Naproti tomu vršovický host se představil po odchodu Zdráhala jen bez zraněného Obermajera, zato se snahou odčinit jednobrankovou televizní porážku z loňského podzimu a přiživit své překvapivé ambice dalším soustem. První půle nabídla místo pohledné kombinace jen přemíru bojovnosti, řadu osobních soubojů a nespočet nepřesností. O poznání aktivněji působila přece jen domácí jedenáctka. Po Jandově uvolnění nejdříve přestřelil Pospíšil, po něm se neprosadil ani Vácha. V 16. si na střílený Obšitníkův centr naběhl P. Pěnička, ale ke gólové radosti mu scházelo o metr větší přesnost. Pramálo vzruchu přineslo i devět budějovických rohů při kterých se pokaždé veselil gólman Čontofalský.

Po půlhodině hry nejlepší střelec domácích Jánda vysunul před Váchu, ale tomu v posledním okamžiku zmařil snahu čistým skluzem Hrbek. Hosté se poblíž k budějovické brance dostali jen sporadicky, přesto trošku paradoxně byli díky jedinému Návratově pokusu střelecky pilnější právě Vršovičtí. Sílící nevoli domácích ochozů neutišil ani krátce před odchodem do kabin z trestného kopu Obšitník.

Těsně po přestávce se po levé straně rozběhl nebojácně Vomáčka, sktz celé pokutové území našel nabíhajícího Meleckého, ale ten se v ideální pozici rozhodl pro uvolnění Petrouše, jehož střela k Drobnému neprošla. Na úvodní trefu se čekalo do 52. minuty. V ní si na lišácky zatočený roh naskočil Pejša a svým premiérovým zásahem v sezoně odstartoval přece jen pohlednější podívanou - 1:0.

V 66. měl k druhému úspěchu blízko Jukl, ale na Jandovo přistrčení po Pěničkově dlouhém vhazování nedosáhl. Ve stejné minutě se trestný kop Návrata odrazil od Drahoráda ke Klagovi, který pohodlně vyrovnal - 1:1.

V 72. se po Juklově ukázkové trefě z hranice jedenáctky vytáhl Čontofalský a svým zákrokem položil základ dalšímu zelenobílému ataku. V 76. odcentroval z pravé strany M. petrouš a jeho centr poslal hlavou za Drobného záda opět Klago - 1:2. Otřeseným Jihočechům nepomohlo ani dvojnásobné posílení ofenzívy a jejich nezáviděníhodná série se rozrostla již na pět proher.


Ohlasy trenérů

Pavel Tobiáš (Č.Budějovice): "Utkání jsme rozehráli podle mých představ. Z několika šancí jsme dali z rohu úvodní gól. Dvěma hloupými brankami jsme si však zkomplikovali situaci v tabulce."

Vlastimil Petržela (Bohemians): "Po dvou předchozích porážkách jsme potřebovali nutně bodovat. Přijeli jsme si pro bod, nakonec máme po zlepšeném výkonu ve druhém poločase všechny tři."