Zápas Hr. Králové - SK Dynamo

Hradec začal aktivněji a vypracoval si i první střelu. Budějovice odpověděly záhy akcí po ose Svoboda – Rožboud – Myšák, přičemž však poslední jmenovaný přestřelil branku. V 7. minutě se již Hradečtí radovali z gólu. Gólová situace vznikla po standardní situaci, kdy se míč dostal na hlavu Zemánka a ten jej poslal nekompromisně za záda „rezavého“ Kafky. Dynamo mělo ihned možnost vyrovnat, avšak vyběhnuvší brankář Přibyl s přehledem plamének naděje uhasil.

Jihočeši se víceméně téměř nedokázali prosadit k hranici velkého vápna. Aktivně si počínal Ivo Svoboda, kterého však brzy začali hlídat jako ostříži hradečtí zadáci. Faulů ovšem bylo na obou stranách jako hub po dešti. Otroci, povzbuzeni svým gólem, se pořád tlačili k pokutovému území před Kafkovou svatyní, černobílá obrana měla plné ruce (resp. nohy) práce a balón létal vysoko k nebesům. Po rohovém kopu Hradce byla další pohlednou akcí jedovatá střela (zřejmě opět) Zemánka, mířící těsně nad břevno. Budějovičtí zkoušeli pozemní kombinace, ale hráči v červeném je skoro nikam nepouštěli.

První čtvrthodina tedy přinesla minimum fotbalových akcí. Ve 21. minutě získali černobílí po Svobodově přízemní střele, kterou brankář vyrazil, první rohový kop. V pokutovém území se k hlavičce dostal Jaroslav Chlebek a Přibyl vyškrábl jeho pokus nad břevno. Druhý roh již hradečtí bezpečně odvrátili. Ve 23. po faulu na Svobodu pálil Lukáš Adam rovnou na branku – leč těsně vedle. Skoro deset minut pak měly Budějovice slušný tlak, žel bez gólového efektu. Ve 26. předvedli rychlou akci pro změnu Otroci a Kafka s pomocí obrany až na třetí pokus ukryl míč bezpečně v náruči. Kdo z fanoušků byl v úterý na Střeleckém ostrově, musel uznat, že předváděná hra je o něco lepší, ale jinak to byl opět „běžný letní přátelák v rámci přípravy“.

Do druhé půle nastoupila téměř kompletně jiná jedenáctka, ale obraz hry se moc nezměnil. Jen brankář Miroslav Filipko výrazněji předvedl své brankářské umění a již ve 36. minutě zabránil druhému hradeckému gólu. Ve 41. vyslal na Filipka další střelu „exbudějičák“ Roman Jůn, ale s tou si brankář poradil, neboť mu šla přímo do náruče. Ve 43. minutě zahrávalo Dynamo standardku, ale míč prosvištěl pokutovým územím, aniž ho kdokoli tečoval a Přibyl ho v klidu sebral. Ve 44. vznikla po spolupráci dobře hrajícího Michala Skopalíka s Martinem Smíškem gólová příležitost, ale Smíškovi „střelu“ červená defenzíva zblokovala.

Na druhé straně gólman černobílých opět zabránil zvýšení skóre. Pokusů přibývalo na obou stranách, ale byly bezzubé a dost dlouhou dobu se hrálo mezi šestnáctkami. Převaha mužstev se střídala asi tak po třech minutách, fotbal se hrál nahoru, dolů. Zřejmě díky vedru začaly pracovat nervy a málo chybělo, aby se David Horejš po faulu na Josefa Němce pustil do pěstního souboje s protihráčem. V 59. minutě byla posledním záchvěvem naděje o vyrovnání Horejšova dalekonosná střela, leč letěla vysoko nad břevno, a tak Jihočeši v klidu na tribuně mohli sledovat, kdo bude jejich soupeřem na boj o třetí místo. Hráči se alespoň mohli pozdravit se svými známými – např. Richardem Juklem a Marek Kulič mohl podrbat svého jorkšíráka.