Zápas SK Dynamo - Plzeň

S cílem potvrdit tři body z utkání v Hradci Králové nastupoval starší dorost poprvé v letošní sezóně na svém hřišti proti nepříjemné Plzni. Podrobnosti přineseme. Úvodní minuty byly v režii domácího týmu, už ve 4. minutě se po centru Jasanského zjevil zcela osamocen před brankou Bambule a jeho hlavičkový pokus jen těsně minul branku. I v dalších minutách byla brána hostujícího týmu pravidelně ostřelována ze všech pozic, ale jistý Houdek si vždy poradil.

Soupeř se osmělil v 16. minutě, kdy po podklouznutí Nitrianského nebezpečně střílel Dvořák. Po úvodní dvacetiminutovce se převaha Dynama začala z trávníku vytrácet, Plzeňští se s míčem potkávali stále častěji. Jejich choutky mohl utnout Kučera, jenž se po střele Jasanského dostal k odraženému míči a zbrkle zblízka přestřelil prázdnou branku. Do přestávky ještě Západočeši zahrozili po rohovém kopu, ale do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

Tři minuty po úvodním hvizdu druhé půle si na rohový kop naskočil Nekvinda a orazítkoval břevno. V průběhu druhého poločasu postupně sílil tlak domácího týmu, ale k ohrožení branky docházelo až v závěrečné čtvrthodině. Nejprve v 78. minutě neuspěl s dorážkou Jasanského přímého kopu Rakovan, aby o šest minut později stejný hráč ideálně vyslal Kučeru, kterému však Houdek střelu vytěsnil mimo tyče. Po následném rohu vykopával z brankové čáry plzeňský Mandous. Hosté nedokázali míč odkopnout dál než za pokutové území a toho v 86. minutě využil Jasanský, jenž se z levé strany dostal před gólmana Houdka a pod jeho tělem vstřelil rozhodující gól. Poslední minuty se nesly ve znamení snahy hostí, ale na body už dosáhnout nedokázali.

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Petr Skála, trenér: "V sedmi dnech jsme odehráli tři zápasy a získali šest bodů, což mě těší. Zatím lze těžko hodnotit sílu mančaftu, protože je začátek soutěže a všechny týmy mají mnoho nových hráčů. Ale to, že jsme už podruhé rozhodli zápas v posledních minutách, o síle kolektivu svědčí. Jsem rád, že jsme neinkasovali, což se nám v posledních mistrovských zápasech i přípravě nestávalo. Ještě je potřeba oživit útočníky, neboť góly zatím střílejí jiní."