Zápas SK Dynamo - Slavia

Na podzim prohráli fotbalisté Dynama na Slavii 1:4 a podobný výsledek v jarní odvetě rozhodně nehodlali opakovat. V úvodu zápasu byl patrný respekt domácích hráčů a Slávisté ovládali hřiště. Po čtvrthodině se hra vyrovnala, ale fotbal nepřinášel příliš vzruchu v podobě šancí. Zablýsklo se až ve 40. minutě a to hned gólově. Rakovan rozehrál rohový kop na nehlídaného Nováka a ten hlavou zavěsil do šibenice branky hostí - 1:0.

Po přestávce se o zakončení pokusili nejprve Českobudějovičtí, to Kučera zpoza pokutového území pálil nad bránu. Poté se o slovo přihlásili "sešívaní", když nový muž na hřišti Koreš zakončoval vedle tyče, kterou ještě jistil gólman Vlk. V 55. minutě se velmi blízko k brance dostal hostující Urban, ale jeho střela neprošla houštinou těl. Za deset minut se úplně osamocen za domácí obranou ocitl Kindel, jenže zbrkle minul bránu. Slavia tlačila čím dál víc a dostávala se do dalších šancí. V 70. minutě čaroval na čáře Vlk, když dokázal zachytit hlavičku z bezprostřední blízkosti. Za dvě minuty lapil i další hlavičkový pokus a hlavně jeho zásluhou zůstala na světelné tabuli po nápisem "Hosté" svítit nula. Na druhé straně se ještě skóre měnit mohlo, ale Pliška z přímého kopu jen lízl tyč. Dynamo se dočkalo dalšího jednobrankového vítězství a získalo cenný skalp Slavie.

evald

Ohlasy trenérů

Petr Skála, trenér: „Porazit Slavii se určitě vždy cení, i když musím přiznat, že ve druhém poločase při nás stálo i štěstí.“