Zápas Opava - SK Dynamo


Ohlasy trenérů

Miroslav Soukup, trenér: Tentokráte jsme neměli příliš dobrý vstup do utkání a domácí nás svou velmi aktivní hrou zatlačili na dobrých dvanáct minut na naši obrannou polovinu. Z tohoto tlaku však nevzešly žádné stoprocentní gólové přiležitosti. Postupem času jsme stále více vyrovnávali hru a posledních deset minut prvního poločasu byla již aktivita na naší straně. Ve 43. minutě jsme po naší nejnebezpečnější šanci první půle mohli skórovat, když se Skopalík na polovině hřiště uvolnil přes záložníka a rychlým postupem středem hřiště se dostal až před pokutové území, kde našel kolmou přihrávkou ídeálně naběhnutého Toncara. Tomu scházel půlkrok k přehození dobře vyběhnuvšího brankáře.

Do druhého poločasu jsme vstoupili podstatně lépe, od samého začátku jsme kontrolovali hru a nepouštěli domácí do velkých brankových přiležitostí. Ti se dostávali do šancí pouze po standardních situacích, do kterých jim pomáhal hlavní rozhodčí jednoznačným posuzováním sporných momentů v jejich prospěch. Naproti tomu my jsme se snažili využít nepřesností ve hře domácích a rychlými protiútoky ohrožovat branku domácích. Ve druhém poločase jsme měli určitě více brankových přiležitostí a ani hlavička Pravdy, individuální průnik Škody zakončený střelou nebo rána Maršána neskončily v síti.

Šlo o první utkání, ve kterém jsme nevstřelili branku, ale přesto remíza z venku má svoji hodnotu, zejména proto, že jsme udrželi jarní neporazitelnost. Upsali jsme také jeden záporný bod a již jsme v tabulce pravdy na minus šesti bodech.