Českobudějovické Dynamo zvládlo roli favorita a porazilo na úvod turnaje v Nové Včelnici Kolín 2:1 a postoupilo do finále turnaje, ve kterém se střetne v jihočeském derby s Táborskem. O první branku se postaral krátce po změně stran parádní ranou z trestného kopu David Brunclík, tu druhou přidal hlavou těsně před koncem Zdeněk Linhart. Za hosty snižoval v závěru z penalty Mujagič.

Dynamo přivezlo do Nové Včelnice dvacet hráčů včetně několika mladíků. Jeden z nich, Michal Řezáč, si odbyl premiéru v A-týmu, když hrál na pravém kraji obrany. Černobílí byli favoritem zápasu a také byli od prvních minut aktivnějším týmem. Po deseti minutách mohli jít Jihočeši do vedení, na Horův roh si naskočil Kalod a trefil břevno. Další velkou šanci měl o pár minut později Michal Škoda, když se po úniku zbavil soupeře, ale sám před brankářem trefil pouze jeho náruč.

Po pauze už se černobílí dočkali. Ve 32. minutě vypálil z trestného kopu parádní pumelici ze třiceti metrů David Brunclík a brankář Pechatý se natahoval marně. Druhý zásah přidal v 51. minutě po centru Chmela hlavičkující Zdeněk Linhart. Jihočeši po zbytek utkání spíše hlídali výsledek a nepouštěli nováčka druhé ligy do žádných příležitostí. Až v 59. minutě po faulu Tomáška ve vápně proměnil penaltu Abid Mujagič. To už ale nemohlo změnit nic na tom, že Dynamo postoupilo do finále turnaje v Nové Včelnici, kde se utká s Táborskem.


Ohlasy trenérů

Luboš Urban (trenér Dynama): „Chtěli jsme hrát nátlakový fotbal, což se nám v první půli dařilo. Dostávali jsme se do šancí, po rohu jsme trefili spojnici, Škoda spálil dvě stoprocentní šance. Ve druhé půli jsme tolik šancí neměli, ale naopak jsme dvakrát skórovali, když se nejprve parádně trefil Brunclík a o chvíli později Linhart po pěkné akci. V závěru jsme si to však zbytečně zkomplikovali nesmyslnou penaltou. Ale ve druhé půli jsme nechali zahrát i několik dorostenců, protože jsme nechtěli hrát jen v úzkém počtu hráčů, které máme k dispozici.“