V třetím domácím zápase v řadě si starší dorostenci opět poradili se svým soupeřem a nad ostravským Baníkem vyhráli 3:0. Střelecky se prosadil Patrik Švantner, Michal Řezáč a Lukáš Havel. Je to tak sedmý zápas v řadě, ve kterém dorostenci U19 neutrpěli porážku.

Dorostu U19 se v posledních 6 zápasech velmi daří. Díky pěti výhrám a jedné remíze se v tabulce posunul na 12. místo. Jejich soupeř na poslední domácí zápas- Baník Ostrava je pouze o jednu příčku před nimi.

Do utkání Dynamo vstoupilo více než úspěšně s přesnou střelou Patrika Švantnera. Budějovice tak otevřely sobotní utkání ve svůj prospěch a Ostravu k míči téměř nepustily. Domácí si vytvářeli další šance a u zrodu velké části z nich stál Kadlec. Bylo jasné, že jeden gól domácím nestačí a tak v 15. minutě přidal další Michal Řezáč. Skóre tedy Dynamo zvýšilo na 2:0 a bylo zřejmé, že pokud si Ostrava chce přivézt body, bude muset hodně bojovat. I nadále se utkání odehrávalo spíše na polovině hostů, Dynamo se stále drželo v útoku. Ve vápně odpískaný faul na Kryštofa Kadlece rozhodl o kopnutí penalty. Tu do brány zkušeně umístil Lukáš Havel. Stav utkání tak svou střelou zvýšil na vítězných 3:0.

Do druhé půle vstoupili výrazně aktivněji hosté. Byli motivovaní skórovat, o míč tvrdě bojovali a dostávali se do útoku. Obrana domácích je ale střílet nenechala. Domácí se po pár minutách dokázali srovnat s rychlým tempem hry Baníku a i oni se dostali do zajímavých akcí na polovině soupeře. V 68. minutě došlo k vyloučení ostravského hráče a Baník tak musel dnešní zápas dohrát v oslabení. I přestože hra zůstávala aktivní a rychlá až do konce, ani jeden z celků už skóre nezměnil.

Dynamo tak vyhrálo v řadě svůj 4. zápas proti Baníku Ostrava 3:0! Z posledních 7 zápasů tedy mají celkem 19 bodů. Toto utkání bylo pro budějovické dorostence posledním podzimním zápasem odehraným doma. Příští týden je čeká souboj v Plzni. I na ten jim samozřejmě budeme držet palce!