Druhý jarní zápas jeli odehrát dorostenci Dynama do daleké Karviné, kde s druhým týmem tabulky remizovali 0:0. Zápas byl oboustranně aktivní a náročný. Oba celky ale trápila koncovka a tak i přes šance na zvrácení remízy, se to ani jednomu z nich nepovedlo.

Na podzim starší dorostenci Dynama s Karvinou doma prohráli s výsledkem 1:2. Karviná je aktuálně v tabulce druhá hned po Příbrami, Budějovice zaujímají klidné 8. místo. I proto je na venkovním hřišti čekal těžký zápas.

Začátek utkání patřil spíše Dynamu, které se okamžitě ujalo vedení míče, pustilo se do útoku a soupeře přehrávalo. V slibných gólových příležitostech se dvakrát ocitl Lukáš Bálek, jeho centr do vápna hned v první minutě ale nebyl zakončen. V patnácté minutě pak střílel Bálek z vápna, jeho střela ale nebyla pro domácího brankáře nebezpečná. Během první půle byly vidět šance na obou stranách, zakončení ale už u obou celků pokulhávalo. Hostující Budějovice dokázaly na Karvinou vyvíjet velký tlak, k vstřelení gólu jim to ale nakonec nepomohlo. Karviná byla ke konci poločasu o něco lepší ve vzájemných přihrávkách, i jejich šance ale zůstaly bez povedeného zakončení.

Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí, kteří hned z počátku využili trojnásobného střídání a čerství hráči tak hru oživili. Obrana Dynama ale všechny pokusy o zvýšení stavu dokázala hravě zlikvidovat. Oba týmy prokazovaly velkou bojovnost, pouštěly se do osobních soubojů a hra byla vyrovnaná a aktivní. Gól se ale ani jednomu celku nepovedl. Zápas mezi Karvinou a Dynamem tedy skončil bezbrankově- 0:0.

K zápasu se vyjadřoval kladně kapitán týmu- David Tomášek:" Věděli jsme, že to bude těžký zápas, což se také potvrdilo. Byl to zápas plný osobních soubojů, obrana měla hodně práce, ale zvládli jsme to. Selhali jsme v koncovce a akce bohužel do konce nedotáhli. Bylo to vyhecované od první do poslední minuty, ale my jsme makali jeden za druhého a nedovolili jsme soupeři, aby si vytvořil souvislejší tlak. Hráli jsme kompaktně a remíza je zasloužená. Sice jsme sem přijeli vyhrát, ale bod z venku také bereme!"

Další utkání čeká na starší dorostence v sobotu 7.3. na Složišti, o tři body sem přijede bojovat Olomouc!


Ohlasy trenérů

David Horejš (trenér Dynama):" Za dnešní zápas si kluci zaslouží určitě pochvalu. Byl to velice těžký zápas, Karviná vlastně před týdnem vyhrála v Plzni. Ale já bych skoro řekl, že v první půli jsme byli lepší, dobře jsme kombinovali, vytvořili jsme si i brankové příležitosti, gól už jsme ale nedali. V prvních dvaceti minutách druhé půle nás ale domácí zatlačili. My jsme hráli především v obraně velice pozorně a i ke konci zápasu jsme měli šanci. Oba celky dnes předváděly výborný fotbal a remíza je zasloužená!"