Větší důraz nebo více přesnějších zakončení by potřeboval starší dorost, aby porazil na venkovním hřišti Baník Ostrava. Dva zbytečné obdrženě góly je totiž obraly o plné 3 body, které si mohli odvést domů. I přesto se ale dorostenci prezentovali svou klasickou kvalitní hrou a díky pěkným kombinacím vstřelili dva góly. Jejich autory jsou Lukáš Bálek a Petr Pasecký.

Starší dorost Baníku je v poslední době v poměrně dobré kondici a s 45 body se drží na 14. příčce tabulky. České Budějovice jsou spíše v přední části- se svými 61 body jim patří 6. místo.

Ostravští byli aktivnější už od začátku, což se projevovalo v jejich převaze u míče a lepší kontrole nad hrou. Do vedení 1:0 se dostali ve 20. minutě. Ve 29. minutě zvládl srovnat Lukáš Bálek po asistenci Vaňka, který na polovině hřiště vybojoval balón, nahrál Bálkovi mezi ostravské obránce a ten pak mohl mířit do prázdné brány. Srovnávací gól na 1:1 byl ze strany hostujícího Dynama zasloužený, jelikož i před ním předvedli budějovičtí pěkné akce. Do konce prvního poločasu bylo utkání vyrovnané a oba celky předváděly pohledný fotbal.

I ve druhém poločase nastoupily týmy s hezkou hrou. Dynamo bylo ale slabší ve finální fázi. Přestože mělo pár šancí na gól, chybělo úspěšné zakončení. To přišlo až v 78. minutě, kdy se podařilo vstřelit gól Petru Paseckému. Dvě minuty před koncem ale Baník potrestal nedůraznou hru hostů ve vlastním vápně vstřelením druhého gólu. Starší dorost Dynama si tak z Ostravy odváží pouze bod za remízu s konečným výsledkem 2:2.

Filip Vaněk podal spolehlivý výkon i v zápase proti Baníku, kde nastoupil na postu záložníka. Zápas vidí objektivně a nejvíce ho trápí gól v závěru: "Začali jsme prohrávat po zbytečném gólu, kdy jsme nedostoupili hráče ve vápně. Pak jsme se ale dostali více do hry, drželi míč a podařilo se nám vyrovnat. Po gólu Pasiho (pozn. red. Petr Pasecký) jsme dokonce vedli 2:1, ale na konci jsme obdrželi znovu zbytečný gól. Přitom jsme mohli dohrát zápas v klidu. Jeli jsme sem vyhrát a bohužel je to jen remíza," mrzí ho. Jako největší nedostatky vidí nedostatečné proměňování vytvořených šancí, které by si zasloužily dotáhnout až ke gólům.

Sezóna se pomalu blíží ke konci. Starší dorostenci odehrají ještě pět utkání, z toho pouze dvě domácí. Nicméně během jara měli na programu celkem 19 zápasů a únava se na hráčích začíná podepisovat. Přesto se do zápasů snaží chodit na plno a žádného soupeře nepodcenit. Konkrétní cíle si ale nekladou. Shodují se, že do 5. místa v tabulce by to bylo pěkné. Tak uvidíme, zda se jim to podaří. Další zápas je čeká na hřišti Pardubic v sobotu 16.5.


Ohlasy trenérů

Petr Skála(trenér Dynama): "Měli jsme dnes dlouhou cestu, která se nám navíc zkomplikovala. Zůstali jsme stát přes hodinu zaseknutí na dálnici. Takže vzhledem k těmto těžkým podmínkám, si myslím, že kluci předvedli hezký herní výkon. A spokojený jsem i s dnešním výsledkem."