Branky začaly padat až po přestávce. Nejprve se za hosty prosadil Schaffartzik, vyrovnání obstaral chvilku před koncem Richard Kalod. Ke konci Dynamo ještě zmáčklo svého soka, ale vstřelení vítězné branky se nepodařilo Linhartovi ani Wermkemu. Příští utkání zavítá Dynamo do Třince, hrát se bude příští sobotu od 10:15.

V sestavách obou týmů chyběli kapitáni družstva, na domácí straně záložník Petr Benát, hostům obránce s reprezentačními zkušenostmi Zdeněk Pospěch. Na místo Benáta se postavil Jan Hála, který se už ve Vlašimi jevil velice dobře. Zdeňka Pospěcha nahradil Matěj Hrabina.

Ve třetí minutě se Opavě naskytla příležitost jít do vedení. Naštěstí pro Jihočechy, Kuzmanovič z přímého kopu těsně za vápnem nastřelil pouze dobře postavenou zeď. První střela Dynama v utkání způsobila velký rozruch. Pešek si vyměnil pozici s Fundou, nacentroval netradičně z levé strany a Milan Jurdík hlavičkoval do břevna! O další útočný výpad se pokusil smolař z jedenácté minuty Jurdík, v souboji vybojoval míč, ale pro jeho přízemní centr si došel brankář Vašek.

Až na úvodní šanci domácího forvarda byl začátek utkání poklidnější, v náročných teplotních podmínkách se hrálo oběma celkům ztěžka. Ve třicáté minutě operoval Jiří Funda stále na pravé straně a zkusil to střelou zpoza vápna, naneštěstí mu střela vůbec nesedla a zamířila vysoko nad. K zakončení se dostal i Zdeněk Linhart, po centru Jurdíka hlavičkoval pouze do náruče brankáře Vaška.

V druhé části utkání se k hlavičce po rohu propracoval Jurdík, na pozorného Vaška si nepřišel. Naopak Opava prověřila zkušeného Křížka. Čelůstka to zkusil přímo z rohového kopu a domácí brankář pouze vyboxoval míč před sebe. Levý bek Čelůstka byl nejblíže ze svého týmu vstřelení branky. Zpomalený brejk se dostal až k němu a opavský fotbalista nastřelil pouze Křížka. Oživení hry Jihočechů přišlo v 57. minutě. Fundu, který v týdnu laboroval se střevními potížemi, nahradil Richard Kalod a přidal Dynamu patřičný důraz. V 64. minutě přišel klíčový moment utkání. Janetzký našel úplně volného Schaffartzik, který s pomocí tyče dopravil míč do branky – 0:1. Opava se rychle stáhla do poctivého obranného bloku a domácí měli velký problém prostoupit skrz opavskou obranu. Budějovičtí se propracovali ke spršce rohů pro soupeře, ani jeden z nich nepřinesl kýžený vyrovnávací gól. Vyrovnání přišlo až v 87. minutě. Po dlouhém autu Petra Paseckého se přesnou hlavičkou prosadil Richard Kalod - 1:1. Otočit celý vývoj utkání mohl Zdeněk Linhart, udělal kličku soupeři, ale na poslední chvíli míč příliš zvedl a přestřelil.

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

František Cipro (trenér Dynama): "Jsem zklamaný. Pořádně jsme si kromě nastřelení břevna nevytvořili jedinou šanci. Bylo to bez pohybu, hráli jsme balon pořád dozadu na beky. S příchodem Kaloda a Paseckého se naše hra oživila, nakonec jsme mohli v závěru utkání otočit.

Jan Baránek (trenér Opava): V náročných teplotních podmínkách se hrálo méně důrazněji. Po průběhu utkání u nás panuje spíše zklamání, před utkáním bych bod bral. Každopádně je pro nás bod z Budějovic úspěch.