Na pražském Střížkově se jihočeskému týmu nějak nedaří. Zápas 5. kola byl však z pohledu budějovického fanouška, nebýt těch dvou inkasovaných gólů, velmi zajímavý. Dynamo B si vytvořilo chvílemi dosti slušnou převahu, jejíž jedinou chybou bylo, že se žádné ze střel nechtělo zamířit do branky.
Na domácím hřišti stále ještě nepřemoženého soupeře začali Jihočeši aktivně. V úvodu si dokonce jako první vypracovali střely na branku, které však mířily mimo. Díky Houškovi s Rožboudem získali záhy první rohový kop. Na Střížkově se hraje vždy dosti svižně a ani úvodní minuty tohoto zápasu nebyly jiné. Pražané o sobě dali vědět v 7. minutě, kdy se do pokutového území probojovával vysoký Šimek, před nímž uklízeli míč do bezpečí Rožboud s Bezemkem. Po úvodní převaze hostí se během čtvrt hodiny hra vyrovnala. Černobílá obrana zatím pracovala bezchybně a soupeře k ničemu nepouštěla.

Ve 12. se předvedl prudkou střelou Vobořil, ale gólman Skála ji pohotově vyrazil. Hráči obou týmů se snažili přelstít soupeře a vymyslet nějakou akci, která by končila gólem. V 15. poslal Rožboud do útoku Marušku, který pěkně vyprášil Pavlíkovi rukavice. Na druhé straně letěla střela velmi vysoko nad branku, vzápětí pokus Matouška opět bez problémů chytil brankář. Stále se však více hrálo na polovině Střížkova. Ve 25. zkusil z cca 20 metrů pálit velmi aktivní Rožboud, ale jeho točená střela šla vedle.

Ve 27. minutě trestuhodně přestřelil ve veliké šanci branku Duda, po faulu na Myšáka rozehrával Rožboud standardku, míč prošel krásně skrz vápno, ale svůj cíl v podobě kteréhokoli zdestojícího černobílého hráče nenašel. O pár minut později nastala skutečně zajímavá situace: Duda přihrával při svižném úniku Bartolšicovi, na brankové čáře došlo k souboji nejen s brankářem, ale i budějovickými obránci a tři muži zůstali ležet v brance. Píšťalka rozhodčího se však neozvala. Za to z tribuny se velmi rozzlobenými hlasy několikrát ozvalo: "DESET! JASNÁ DESET!" Duda záhy opět střílel a jeho prudkou střelu vyrazil Skála na roh.

Diváci se ještě pořád nepřestali rozčilovat kvůli neodpískané penaltě, když je nadzvedl další verdikt rozhodčího při obranném zákroku Bezemka, který bránil míč před Šimkem a Málkem: "Roh, ty .., ne?" řval kdosi. Ve 34. se opět v obrovské šanci ocitl Šimek, ale špatně si zpracoval míč a vyběhnuvší brankář Skála se stihl vrátit, aby mu v "opravě" zabránil.

Domácí začínali získávat převahu, ale jejich úsilí zatím ovoce neneslo. Ve 39. zajel Bezemek do Málka a standardka končila hlavičkou Bartolšice těsně nad břevno. Závěr první půle byl trochu laxně dohráván, což se divákům nelíbilo: "Vy jste úplně vyčichlý! Hrajte!", ozvalo se z tribuny. Úvodní pětačtyřicetiminutovka však skončila 0:0.

První minuty druhé půle byly takové "zahřívací" a hrálo se mezi šestnáctkami. V 50. dostal žlutou kartu Kladrubský a diváci se opět ozvali: "Nemáš červenou kartu nebo co?!". Standardka však domácím neprošla a ani ta druhá po faulu Rožbouda, neboť Vobořil nepropálil spleť nohou ve vápně. Po tribuně se začala šířit nespokojenost s předváděnou hrou. V 64. minutě při rohovém kopu Dynama viděli diváci "ruku", horší však bylo, že na penaltě zůstal ležet Bezemek a hřiště opustil na nostíkách.

V 70. se Střížkov dočkal gólu: po autovém vhazování od rohu se míč dostal k úplně volnému Štefečkovi a ten poslal prudce míč přímo "pod víko" - 1:0. V 72. mohlo být vyrovnáno, ale čerstvě střídající Švehla poslal míč hlavou těsně vedle levé tyče. O půl minuty později se předvedl střelou Kladrubský, ale jen do náruče gólmana. Jihočeši však měli v těchto chvílích převahu. Vůbec nebyla pravda hláška fanouška: "Jsou neškodný!", obrana domácích však změnu skóre odmítala. Další střelu po přihrávce Rožbouda poslal těsně vedle pravé tyče Skopalík.

Nedáš-dostaneš: opět po autovém vhazování se dostal míč k nepokrytému Málkovi, ten poslal velmi pohledný oblouček přímo za Skácelova záda a Střížkov si pojistil tři body - 2:0. V 83. Vobořil k nelibosti diváků přestřelil branku a v další minutě byl unikající Bartolšic ubráněn Martínkem. Budějovičtí se nevzdávali, ale Pražané efektivně bránili. V 86. pálil Vobořil z dálky těsně nad břevno a v 88. svižně unikající Matoušek o míč nakonec díky Střížkovským zadákům přišel. Zápas se dohrával za četných faulů.

Nastavený čas patřil hostům, ale jejich akce byly velmi nepřesné a přihrávka Matouška směřoval na Myšáka v ofsajdu. Když pak v úplném závěru netrefil ve slušné šanci branku ani Škoda, uhájil gólman Pavlík čisté konto.