Zachmuřená obloha, sesílající na zem občasné mrholení, neodradila diváky od návštěvy stadionku na Borku, kde se odehrávalo 8. kolo ČFL. Velkou vadou na fotbalovém dopoledni bylo to, že počtvrté v řadě nedokázali fotbalisté rezervy Dynama zvítězit. Tentokrát byl nad jejich síly tým z Břevnova. Začátek se sice hráčům B-týmu vydařil, ale opět nedokázali skórovat. Od 20. minuty se hra vyrovnala a navíc ve 33. minutě dokázali hosté ze své nejsilnější zbraně, standartních situací, vstřelit jedinou branku utkání. Záložní tým neměl dost sil na vedení hostů odpovědět.
První minuty po výkopu patřily aktivně rozehrajícímu se Břevnovu a domácí dlouho nevěděli, co dělat. Ve 4. minutě poslal Škoda do útoku Myšáka, ale obrana hostí mu povolila dojít sotva k hranici vápna. V 7. minutě zahrávaly Budějovice standardní situaci a Myšák hlavičkoval přímo na branku. Franěk však míč stihl konečky prstů levé ruky vyškrábnout ven. První ohlasy diváků se ozvaly velmi brzy, a to po faulu na Myšáka, který nebyl pískán: "No jó, to se nepíská, to jsou Pražáci...". První rohový kop si vybojoval Břevnov, ale míč obrana od Skály odvrátila a Myšák na hranici ofsajdu mohl sám postupovat na branku hostí. Se zakončením však zaváhal a k nelibosti fanoušků černobílých přenechal míč gólmanovi.

Dynamo se nadechlo k větší aktivitě. Zadáci Dragounu ale pracovali spolehlivě a žádné valné nebezpečí jim ani nehrozilo. Snad jen ve 14. minutě z centru Marušky pro Myšáka, pro který si však opět doběhl Franěk. V 19. minutě zabrnkal na nervy svým spoluhráčům hlavičkující Bezpalec, který málem přehodil vlastního gólmana. Ve 23. zahrávali černobílí další standardku, hlavičku Peroutky si brankář pohlídal a kombinace Marušky se Skopalíkem končila střelou Rožbouda z dálky, leč velmi vysoko nad branku.

Míč pak začal často létat zbytečně vysoko k nebesům a diváci se smáli, že se nehraje fotbal, ale volejbal. Ve 30. minutě trestuhodně otevřená obrana umožnila Břevnovu svižný útok, jmenovitě Lískovcovi, který jen těsně svojí pozemní střelou minul branku. Po půlhodině zvýšili snahu o změnu skóre hosté a také se jim to vyplatilo. Ve 32. minutě po střele Kotrby, kterou Skála vyrazil na třetí roh Pražanů, padl gól. Kotrba svůj pokus na podruhé zvládl a bylo to 0:1. Dragouni získali chuť ke střelbě a Skálovi začalo být horko. Vyplašili ho postupně Lískovec, kterému střelu chytil a Majer, jenž centroval do tyče. Budějovice se v závěru poločasu téměř k ničemu nedostaly a ani Maruška, který se snažil něco kloudného vymyslet, nebyl úspěšný.

Již ve 46. minutě si Maruška došel pro faul, ale z dosti výhodné standardky trefil Houška jen zeď. Na druhé straně zahrávali standardku hosté po faulu Martínka na Lískovce, ale Majer pálil úplně mimo branku. Dlouhou dobu se hra odehrávala mezi šestnáctkami a diváci se nudili. Hráči si zbrkle předávali míč a podle názoru fanoušků Břevnov zdržoval. Po faulu Martínka ve středovém kruhu končila rozehraná standardka ke štěstí Jihočechů ofsajdem. V 54. po spolupráci Rožbouda s Myšákem měli domácí šanci k vyrovnání, ale Myšákova střela byla příliš měkká a gólman si ji pohlídal. Záhy posílal Rožboud do vápna pěkný centr, ovšem ani jeden z útočníků na míč nedoskočil.

Břevnov začínal být opět aktvnější. Hra byla však rozkouskovaná díky faulům a autům. V 62. minutě rozehrával standardní situaci Rožboud na Skopalíka, ten předal Maruškovi, leč třetí jmenovaný mířil jen do připraveného Fraňka. V 70. se zase předvedl Břevnov, když Bošanský (koučovaný divákem z tribuny) poslal míč na Majera, který hlavičkoval těsně mimo. Další ojedinělá jihočeská šance se zrodila hned poté, ale Skopalík po předávačce míče ve vápně přehodil branku. V 74. Lískovec vyčaroval možnost změnit skóre spoluprací s Kounovským, jehož střela vypadla Skálovi z rukou, ale stačil míč uklidit do bezpečí včas.

Hosté byli stále aktivnější a hráli zjevně s chutí. V 78. minutě po sedmém rohu Dragounů vyrazil gólman černobílých míč od své branky, ovšem zas jen k protihráčům a aktivní Kotrba nastřelil břevno. O dvě minuty později zahrávali červenobílí další roh a jejich hlavička šla přímo na branku. Skála míč horko-těžko vyškrábl a domácí si mohli oddechnout. Obránci však měli stále plné ruce práce. V závěru zápasu začali Budějovičtí přece jen trochu hrát a snaha o vyrovnání byla očividná, k ničemu však nevedla. V nastaveném čase došlo k jakémusi zmatku před brankou hostí a z ochozů se ozvalo "Penalta!", byl však jen roh, po jehož odvrácení střílel Rožboud ze zhruba 20 metrů nad. Nic jiného se již nestalo, protože sudí ukončil k nesmírné radosti hostujících trenérů zápas.

Závěrem mnohokrát děkuji milé paní z Restaurace na Borku, která mi půjčila propisovačku. Díky ní tato reportáž vlastně vznikla.

Fotogalerie