Jeli na Slovácko s celkem zajímavou bilancí třech zápasů bez prohry. Z Uherského Hradiště se nejenže vrací bez bodu, ale také s pořádnou ránou, kterou pro ně je prohra 4:0. I přes světlé okamžiky v zápase, zakončení se budějovickým dorostencům ani jednou nepovedlo. A tak jen nezbývá než doufat, že příští týden si to doma proti Teplicím vynahradí?!

Slovácko přivítalo v rámci 4. kola 1. ligy staršího dorostu českobudějovické Dynamo, které jelo odehrát svůj zápas až do dalekého Uherského Hradiště s poměrně přívětivou bilancí- 2 remízami a jednou výhrou. Naopak domácí Slovácko mělo za poslední tři kola jen jeden bod za venkovní remízu s Plzní.

Velká snaha získat na své konto konečně tři body byla ze strany Slovácka patrná už od prvních chvil. V 6. minutě se Slovácko poslalo do jednobrankového vedení šťastným překopnutím hostujícího brankáře. Svou pozici si domácí ještě ujistili o dalších šest minut později, kdy vydařeně rozehráli roh a míč podruhé uklidili do brány Budějovic. Rázem se tak nad Dynamem ocitli v dvoubrankové převaze. České Budějovice si ale něco takového nechtěly nechat líbit a svou hru zkvalitnily a zpřesnily. První slibná akce se tak ze strany hostů zrodila v polovině prvního poločasu, kdy Řehoř dovedl míč do vápna a poslal přihrávku na Markytána. Ten propustil míč směrem k lépe postavenému Kadlecovi. Jeho střelu ale zneškodnil jeden z bránicích hráčů. I v dalších minutách první poloviny utkání bylo Dynamo aktivnější a nad balonem drželo větší kontrolu, úspěšné zakončení se ale nedařilo. Tlak hostů trval až do konce poločasu, který i přesto skončil 2:0 pro domácí Slovácko.

Ve druhém poločase si větší aktivitu připisovali budějovičtí dorostenci. Ve svém tlaku, se kterým začali v polovině prvního poločasu, pokračovali i nadále, ale ani teď se nějak nemohli dostat k zakončení. V 64. minutě se podařilo znovu zvýšit domácímu Slovácku už na úctyhodných 3:0. Budějovice na třetí obdržený gól reagovaly rychlý protiútokem, kdy dostal od Vávry přihrávku Markytán. Ten si míč už ale nezpracoval a jeho střele tak chyběla přesnost, kterou by potřebovala, aby zapadla do sítě domácích. O další branku se Slovácko pokusilo 15 minut před koncem razantní střelou, která šla přímo na tyčku. I přesto, že se Dynamo stále snažilo, naprosto ho odrovnal čtvrtý- poslední gól Slovácka, který padl v 85. minutě. Starší dorostenci Českých Budějovic tak zaznamenali první letošní prohru. Byla nekompromisní a vysoká. Slovácko Dynamo přehrálo 4:0.

Ohlasy trenérů

Petr Skála (trenér Dynama): "První poločas byl od nás velmi špatný. Do utkání jsme se vůbec nedokázali uvést a dostali hned ze začátku dvě branky. Druhý poločas už vypadal o něco slibněji, ale nakonec i v něm jsme utržili další dva góly. Musel jsem střídat, protože dnešní náš výkon byl opravdu špatný a jsem s ním nespokojen. To, co jsme dneska předvedli není určitě styl hry, kterým bychom se chtěli prezentovat."