Utkání vypadalo slibně na samém počátku, po pár minutách už ale byla přesila domácích zřetelná a do konce prvního poločasu padly do brány Budějovic tři góly. I přes kvalitní výkony některých hráčů Dynama, pro ně zápas nedopadl dobře a ani během druhé poloviny se nedokázali budějovičtí dorostenci prosadit.

Do první půle zápasu nastoupili hráči v trochu obměněné sestavě než do minulého utkání a zpočátku se zdálo, že změny se vyplatily. Prvních pět minut se Dynamu dařila kombinace a povedlo se mu i pár náznaků šancí. Budějovickým dorostencům ale chyběla přesnost a důraz pře bránou domácího Jablonce. Ve dvanácté minutě přišla první známka převahy soupeře, když vstřelil Jablonec gól. Od toho okamžiku bylo zřejmé, že domácí jsou aktivnější a ve všech ohledech. A přišel další gól. Přečíslení jabloneckých hráčů ve vápně Budějovic skončilo po chybě v obraně střelou do šibenice a zvýšením stavu zápasu na 2:0. Ani třetí gól na sebe nenechal příliš dlouho čekat - Dynamo ztratilo balon, Jablonec se ho ujal a na další z chyb hostů odpověděl třetí střelou do sítě Budějovic. Před koncem prvního poločasu se jablonečtí dostali ještě do jedné slibné situace, ve které ale hostující celek podržel brankář Rotbauer. Už o poločase Jablonec přehrával Dynamo 3:0.

Trojnásobné střídání v zadních řadách Budějovic přineslo své ovoce a během druhé poloviny utkání Dynamo dokázalo lépe hájit své barvy. Jablonec se spokojil s klidnou hrou na vlastní polovině. Za to Budějovice měly ambice na vstřelení snižující branky, šance, které si vytvořili, ale nepřinesly vážnější ohrožení trojnásobného náskoku domácích. České Budějovice nedokázaly ani během druhého poločasu snížit stav zápasu ve svůj prospěch a utrpěly tak další prohru - na hřišti Jablonce prohráli 0:3.

Dorostenci se v zápase dopouštěli chyb a sami moc dobře ví, o jaké se jedná. Jsou ale přesvědčeni, že i prohrané utkání má své plusy: " Pro nás dnešní zápas znamená další prohru po našich chybách. Zbytečně jsme ztráceli balony a dopouštěli se individuálních chyb. O poločase jsme si řekli, že s tím musíme něco udělat a tak druhý poločas už byl o něco lepší. I když jsme prohráli, nic to nemění na tom, že střídající hráči odvedli skvělou práci a teď už nám nezbývá než se zase posunout dál a připravit se na Boleslav. Tam už opravdu musíme zabrat a vybojovat body," vyjádřil se k zápasu brankář týmu Nicolas Rotbauer.


Ohlasy trenérů

Petr Skála (trenér Dynama): " Dnes jsme špatně začali a i když jsme měli šance na srovnání za stavu 1:0 a 2:0, kdy mohli srovnat popř. snížit Mácha, Kadlec nebo Chylík, nakonec jsme se nedokázali vůbec prosadit. O poločase jsem to musel vystřídat a druhý poločas už kluci odehráli hezky. Za to jsem jim musel i poděkovat, protože to skvěle ustáli vzhledem ke stavu 0:3, za kterého do druhé půle nastupovali."