V nezvyklém nedělním čase přijel na Borek soupeř z nedalekých Strakonic. Na pořadu dne tedy bylo jihočeské derby. A že slovo derby je opravdu lákadlo, dokládala i nezvykle vysoká divácká návštěva-273 diváků. Svěřenci trenéra Skály ale zdaleka nezopakovali výborný výkon ze zápasu s Karlovými Vary a prohráli s nováčkem ČFL 0:2.
Kdo bude na trávníku pánem se začalo ukazovat hned v prvních minutách. Budějovičtí okamžitě sevřeli svého soupeře, který byl donucen k pouhým odkopům a tak první šance na sebe nenechala dlouho čekat. Ve 4. minutě zahrával nepřímý volný kop, z Áčka zapůjčený, Adam centr, obrana hostů pouze odvrátila k dobíhajícímu Peroutkovi, jehož nebezpečnou střelu zpoza hranice velkého vápna stačili zadáci Strakonic zablokovat.

Z této šance si vzali hostující hráči ponaučení a více zahustili střed hřiště a tak k další střele se dostalo Dynamo až v 19. minutě. Adam však z velké dálky minul Charvátovu bránu. Ve 27. minutě ještě zkusil střelecké štěstí Maruška, ale jeho halfvolej vysoko přelétl strakonickou bránu.

O minutu později se poprvé výrazněji osmělili hosté, ale na Hodánkův centr nikdo z dobíhajících hráčů nedosáhl. Přesně po půl hodině hry mohlo jít Béčko poprvé do vedení, když po centru z pravé strany přiťukl Skopalík hlavou Myšákovi, ale ten nedokázal trefit, v obrovské šanci, z malého vápna bránu.

Do konce poločasu tak diváky zaujmul již pouze sprinterský souboj mladého Kladrubského se zkušeným Zušťákem, řítícím se na bránu Dynama. Zkušenost tentokrát nebyla hostujícímu hráči nic platná, když se ihned poroučel k zemi. Píšťalka rozhodčího zůstala ale zcela správně němá.

Poločasovou soutěž o kartónek piva tentokrát vyhrál (po Pennerovi a Fujdiarovi) k překvapení všech David Horejš.

V kabinách jakoby se vše vyměnilo a do soupeře se tentokrát zakousli strakoničtí. Ve 46. minutě musel po závaru před bránou hasit po Lizákově střele gólman Skála. O tři minuty později přečíslili hosté obranu juniorky, Leština v pádu hlavou odvrací a vyvolává tím prudké reakce Strakonic, kteří chtějí odpískat hraní rukou ve vápně.

Po necelé hodině hry, ale udeřilo. Přímý volný kop si staví nejzkušenější hostující hráč Zušťák. Nádhernou střelou trefuje levý horní rok Skálovi brány, který nemá nejmenší nárok na tuto střelu dosáhnout - 0:1. Překvapená rezerva pouští vzápětí opět svého soupeře do šance, ale Skála včasným vyběhnutím tentokrát zachraňuje.

Druhý poločas se odehrával zcela pod taktovkou Strakonic. V 69. minutě se sám před Skálou objevuje opět aktivní Zušťák, mladý brankář střelu mezi nohy kryje. Druhý úder si připravili hosté na 76. minutu. Po nádherném centru z pravé strany se do vzduchu položil Kučera a nechytatelně hlavou skóruje na 0:2.

Hned o minutu později se odehrál další souboj Skála-Zušťák. Za vydatné pomoci Leštiny vyšel z tohoto klání vítězně mladý gólman juniorky. Pro Martina Leštinu bohužel zápas o chvilku později skončil. Po nešetrném zákroku protihráče musel být vystřídán.

Posledních deset minut si Dynamo sice vytvořilo symbolický tlak, ale Martínek minul odkrytou bránu a Myšák z otočky také netrefil. Strakonice tak v letošním roce poprvé zvítězili na soupeřově hřišti.

Ohlasy trenérů

Petr Skála: "Spokojen mohu být pouze s prvním poločasem, kdy jsme měli navrch, bohužel jsme nedokázali dát branky. Ve druhé půli už se nám vůbec nedařilo hrát to, co jsme chtěli."