Nikoliv na Borku, ale tréninkový areál na Složišti tentokrát přivítal fotbalisty českobudějovického Béčka, kteří hostili druhý tým tabulky – Xaverov. Proti bylo snad jen počasí, které nepřálo fotbalistům, ani divákům. Rezerva Dynama nastoupila posílena o bývalého hráče Xaverova, Myšáka, a rychlonohého levého záložníka Grznára.

Nástup do utkání se juniorce příliš nevyvedl a rychle se dostala pod tlak. Již v 5. minutě se hosté tlačili do první šance, ale nebezpečný centr z pravé strany stačil mladý gólman Skála s pomocí obrany odvrátit na roh. O deset minut později to zkoušeli hosté znovu, Lukáš Marek však ve slibné pozici hlavičkoval nad bránu.

Poprvé se Béčko dostalo do šance v 18. minutě. Grznárův skvělý průnik po levé straně odvrátila obrana hostů pouze k Maruškovi, jeho přízemní střela však mířila do boční sítě. Následně se hra na pár minut uklidnila a ani jedno z mužstev se nedostalo k vážnějšímu ohrožení soupeřovi branky. Další šance byla k vidění až ve 32. minutě, kdy mohli vedení z nenápadné akce strhnout na svojí stranu právě hráči rezervy Dynama. Chybující obránce Xaverova Penc se nechal obrat o míč Myšákem, který se tak ocitl tváří v tvář brankáři Václavu Markovi. Lobem z velkého vápna bohužel přehodil nejen gólmana, ale i bránu. Kvalitu fotbalu ztěžoval především vytrvalý deštík, díky kterému se mohl leckterý zlomyslný fanoušek pobavit. Nejen hráči, ale i rozhodčí měli s pohybem po navlhlé trávě problémy.

Nástup do druhé půle vyšel lépe domácím, a hned ve 46. minutě vystrašil Marka v bráně Xaverova tečovaný centr. V další šanci po Peroutkově průniku mířil nad bránu Grznár. Domácí si začali vytvářet nepatrnou převahu a svou aktivní hrou nenechali zadáky Xaverova v klidu. V 68. minutě odkopl brankář Marek míč pouze na kopačky střídajícího Houšky. Jeho technický pokus z velké dálky poté s námahou vytlačil pouze na roh. Oba týmy jako by zařadily vyšší rychlost a společně s tím se začali rodit i šance na obou stranách. V 80. minutě zkoušel štěstí z přímého volného kopu hostující Penc. Nebezpečná střela minula levou tyč domácí svatyně jen o pár decimetrů. Hned o dvě minuty později se po rychlém protiútoku dostal ke střele Karnay. Brankář Skála se jenom díval, jak technický pokus Xaverovského hráče končí na břevně. Další vzruch nastal před bránou Dynama minutu před koncem. Nebezpečnou střelu mladý Skála vyrazil pouze před sebe a dorážku stačil zablokovat vracející se Peroutka. Že ani domácí ještě nesložili zbraně ukázal v 92. minutě Škoda, místo střely však volil přihrávku na obsazeného Grznára. Gól patrně nebyl tomuto zápasu souzen. Nutno podotknout, že nic jiného než remízu by si toto utkání nezasloužilo.

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Petr Skála: “Dnes jsme hráli s velice dobrým soupeřem, který potvrdil své postavení v tabulce. Chtěli jsme vyhrát, ale nakonec jsem s bodem spokojený. Mrzí mě, že jsme nedali branku. Hlavně se mi líbil výkon obou týmů. Zápas měl patřičnou úroveň a hlavně se i na mokrém trávníku hrálo čistě.“