Výrazně posílený rezervní tým Dynama si ve středu v pohodovém rytmu poradil s hosty z Varnsdorfa a po vítězství 5:1 si připsal další třetiligové body. O vítězi utkání bylo téměř rozhodnuto do přestávky, po nádherném gólu Adama (na snímku) a trefě Marušky totiž Plocek před odchodem do šaten zvyšoval již na 3:0. Ve druhém poločase přidal svůj druhý gól Adam a na soupeřovo snížení reagoval pátým zásahem Dynama Myšák. Proti odevzdanému soupeři si domácí vytvořili ještě velké množství gólových šancí a pro Varnsdorf byl konečný hvizd vysvobozením.
K dalšímu utkání ČFL přijeli tentokrát do Českých Budějovic hráči Varnsdorfu. Na Borku chtěli hráči B-týmu potvrdit vzrůstající formu a oplatit tak soupeři domácí porážku z minulé sezóny. K tomu jim měli dopomoci z A-týmu zapůjčení Chlebek, Plocek, Adam, Kafka a Myšák.

Hosté jakoby se silnějšího soupeře zalekli, začali velmi opatrně a již v 7. minutě je za to mohl potrestat Jaroslav Chlebek, když se po Rožboudově uvolnění a následném centru z pravé strany pokusil o nůžky. K dokonalosti této akci chyběla pouze větší přesnost. Že to rezerva se středečním vítězstvím myslí vážně, dokázal Lukáš Adam hned o tři minuty později, když nádherně napřáhl a ze vzdálenosti jednadvaceti metrů dokázal krásně trefit protilehlý kout branky. Hostující brankář neměl nejmenší šanci na tuto střelu dosáhnout. O další velice zajímavý okamžik (bohužel nefotbalový) se postaral jeden z diváků, který přímo před lavičkou hostujícího mužstva “zadupal do trávníku“ myš. Zřejmě chtěl hráčům z Varnsdorfu ukázat, jak to s nimi na Borku dopadne, pokud nezačnou bojovat.

Hra se na několik minut uklidnila a hosté se začali pozvolna osmělovat. Po půlhodině se do šance dokázal protlačit hostující Dvořák, jenže z rohu malého vápna přehodil nejen vybíhajícího Kafku, ale i bránu. O minutu později ukázala rezerva krásnou akci, když včera mimořádně aktivní Adam vysunul na pravé křídlo Rožbouda, který okamžitě nahrával po zemi před bránu, kde Maruškovi stačilo jenom nastavit nohu – 2:0.

O snížení dvoubrankového rozdílu se chtěl postarat záložník Varnsdorfu Hyka, obešel vše co mu stálo v cestě, přesnost při zakončení ale včera nebyla silnou zbraní hostů. Když už se zdálo, že se první půle dohraje v klidu, udeřilo Dynamo potřetí. Jednu z mnoha včerejších jedovatých střel vyslal na brankáře Adam a vyražený balon nebyl pro Jaroslava Plocka problém doklepnout do odkryté brány.

Druhou půli začali aktivněji hráči Dynama. Včerejší skvělou hru béčka v křídelních prostorech potvrdil Plocek, v 52. minutě marně naháněný obranou hostů a po jeho nahrávce už nebyl problém pro Adama placírkou uklidit míč k pravé tyči. Kdo si ale myslel, že hosté budou pouze asistovat u exhibice domácích, zmýlil by se. O tři minuty později totiž po rohu dokázala obrana pouze odvrátit a z hranice velkého vápna dokázal prostřelit varnsdorfský Strouhal vše, co mu stálo v cestě.

Na pár okamžiků se pohledná hra vytratila a trochu se přiostřilo. Přísloví o tom, že nevstoupíš dvakrát to stejné řeky, dokázal vyvrátit Plocek, který po kolikáté již včera unikl po křídle a pro Myšáka nebylo nejmenším problémem trefit z malého vápna bránu.

O osudu utkání již bylo rozhodnuto, šanci vyběhnout na trávník tedy dostali náhradníci a především Škoda si svým důrazem vydobyl respekt. Že je utkání dopředu rozhodnuto, dokázal divákům i trenér Vavroch, který si našel čas v závěru utkání popovídat s tou dobou již unaveným Plockem. Přes velké šance Škody a Myšáka se stav už do konce utkání nezměnil a tři body tedy zůstaly doma.

Tomáš Mička

Fotogalerie