Prakticky po celé utkání byli Jihočeši lepším týmem a připsali si tak další domácí výhru. Už v osmnácté minutě šli domácí do vedení, penaltu bezpečně proměnil Ivo Táborský. Druhou branku přidal střídající Jindřich Kadula, jenže pět minut před koncem snížil Moulis. Na srovnání už Arma nestačila, tudíž Dynamo doma bralo další tři body.

Do sestavy černobílých se vrátil po karetním trestu pravý obránce Michal Klesa, na pravém kraji zálohy dostal příležitost Jakub Pešek. Ústecká Arma udělala oproti minulému utkání jednu změnu, Procházka nahradil Myslivečka. Už ve třetí minutě šel do souboje s brankářem Táborský, ústecký brankář si počínal velice tvrdě, přesto inkasoval žlutou kartu za simulování domácí borec. V desáté minutě se do vápna dostal kapitán Benát, střelou levou z úhlu Tvrdoně nepřekvapil. V úvodu mělo Dynamo minimálně co se týče gólových šancí jasně navrch, po centru Klesy nezamířil přesně Kalod.

V sedmnácté minutě naznačil Adrián Čermák v pokutovém území střelu, jenže si hodil míč vedle sebe a soupeř ho poslal k zemi. Míče se ujal zkušený Ivo Táborský a pohodlně poslal brankáře na druhou stranu – 1:0. Dvoubrankový náskok mohl Dynamu zařídit kapitán Petr Benát. Přímo parádně se po pravé straně protáhl Michal Klesa, předložil hráči s číslem sedm balon a budějovický kapitán namířil do tyče. V prvním poločase měli Jihočeši jasně navrch, Michal Klesa při dalším průniku rozvlnil boční síť.

I začátek druhé půle mělo lepší Dynamo. Jakub Pešek zvládl souboj jeden na jednoho, upaloval z úhlu na Tvrdoně, který jeho tvrdou střelu vyrazil. Ojedinělou šanci měla i Arma, Procházka ovšem hlavičkoval hodně nepřesně. Do další šance se dostal rychlonohý Jakub Pešek, znovu si poradil v nelehkém souboji, ale ani tentokrát na Tvrdoně nevyzrál.

Parádní zákrok vytáhl Zdeněk Křížek proti Jiřímu Miskovičovi. Střídající hráč natáhl z velké dálky a domácí brankář se musel činit. Mimořádně důležitou branku trefil střídající Jindřich Kadula. Jiří Funda ho vyslal krásným pasem přes celé hřiště a jihočeský mladík střelou po zemi překonal ústeckého brankáře – 2:0. Drama zápasu obstaral v 85. minutě hlavičkou Moulis, ovšem to bylo ze strany Army vše - 2:1.


Ohlasy trenérů

David Horejš (trenér Dynama): „Diváci, kteří přišli, nemuseli litovat. Hrál se útočný fotbal, který se musel líbit. Měli jsme dobrý pohyb, řadu šancí a vedli jsme po něm 1:0, i když jsme měli další možnosti. Po změně stran jsme chtěli hrát spíš zezadu a čekat na brejky, což se povedlo a přidali jsme druhý gól. V závěru jsme sice inkasovali, což nás mrzelo. Ale závěr jsme zvládli a máme čtrnáct bodů po šesti kolech, což jsme loni nasbírali za celý podzim.“

Jiří Skála (trenér Ústí): „Utkání jsme nezvládli. Dynamo působilo v první půli fotbalověji, kompaktně. Mohli jsme inkasovat i další branky, ale po pauze se obraz hry změnil. Zápasu by možná více slušela remíza, ale své šance jsme nevyužili. Prohra mě mrzí i z důvodu, že jsem v Budějovicích působil. Ale jsem rád, že se Dynamu daří a věřím, že mu to tady vydrží.“