Zřejmě spravedlivou remízou skončilo druhé kolo Juniorské ligy mezi domácím Dynamem České Budějovice a pražskou Slavií. Jihočeši se dostali do vedení zásluhou Kryštofa Kadlece, který byl na hřišti pouhé tři minuty. Slavia se ve druhé půli zvedla a zaslouženě srovnala. V dalším kole zajíždí českobudějovická juniorka do Liberce.

K druhému kolu se Slavii posílila juniorku hned pětice hráčů širšího kádru mužů. Obranu vyztužila stoperská dvojice Havel – Hric, v pětičlenné záloze hrál Řezáč, Frnoch a na levé straně Vaněk. Ze Slavie přijel Václav Prošek, Marek Kodr nebo brankář Josef Řehák.

Už od prvních minut měli mírně navrch českobudějovičtí mladíci. Aktivní přímočarou hrou papírového favorita zaskočili, Slavie se prosazovala pouze z brejků. Otevřít skóre utkání mohl už ve čtvrté minutě Filip Vaněk, slabší pravou nohou ale nedokázal vůbec zakončit. Z ojedinělé šance zahrozili i Pražané, střelou z vápna protáhl Rotbauera Holík. Po půl hodině hry musel kvůli zranění střídat kapitán Tomášek a na jeho místo přišel Kryštof Kadlec. A právě Kadlec se po třech minutách na hřišti prosadil. Po centru Bálka z pravé strany se nadvakrát dokázal prosadit – 1:0. V závěru mohli ještě přidat druhou branku Řezáč s Bálkem, ale druhého jmenovaného vystavila slávistická obrana do ofsajdu.

Druhá půle naopak patřila sešívaným. Jihočeši už nehráli tak jako v první půli a Pražané se ujali iniciativy nad utkáním. Už po třech minutách vyzkoušel pozornost Rotbauera Prošek, domácí brankář střelu vyrazil. Rychlý brejk slávistů v 50. minutě už byl úspěšný. Balon se odrazil před volného Ondřeje Kocourka, který neměl těžkou úlohu – 1:1. V posledních patnácti minutách se mohl stav utkání strhnout na jednu i druhou stranu. Veselého v šanci vychytal Rotbauer, Švantner zase nedokázal trefit skákavý balon. Poslední šanci zápasu měl Holík, ale vyběhnutého českobudějovického brankáře nepropálil.


Ohlasy trenérů

Petr Skála (Dynamo České Budějovice): Bod se silnou Slavií bereme. Hosté jsou velmi šikovní na míči, technicky jsou dobře připraveni. Neodehráli jsme špatné utkání, ale umíme hrát ještě mnohem lépe. Musím vyzdvihnout výkon stoperské dvojice, počínala si spolehlivě.