Zápas SK Dynamo - Slovácko

Ani sníh bičující umělou trávu na Složišti, ani soupeř trůnící na třetím místě tabulky, nezabránil nadšeně bojujícím domácím v zisku prvních jarních bodů. Soupeř se v úvodních minutách zakousl do Dynama s velkou vervou, ale brzy ho zchladil úvodní brankou Schön. Ten využil zaváhání hostující obrany, která nebyla schopna odkopnout skákající míč a podél Fryštáka ho poslal do sítě - 1:0.

Schön byl i u další šance, když probil kolem brankové čáry a zpětnou přihrávkou se neúspěšně pokusil najít ve vápně některého ze spoluhráčů. Ve 20. minutě pálil po rohu Weinhard, ale do cesty se mu nechtěně postavil Kosobud. V dalších minutách držel domácím tři body gólman Vršecký, jemuž v 29. minutě pomohlo po hlavičce jednoho z hostujících hráčů břevno. Pokusy Šturmy a Ondřejka už ale dokázal likvidovat bez jakékoliv pomoci.

Očekávaný tlak hostí ve druhém poločase nepřicházel a byli to hráči Dynama, kteří se hnali do útočení. Rychlým sólem se blýskl v 64. minutě Schön, jeho nájezd zastavil až Fryšták. Slovácko z ojedinělé akce vstřelilo branku, ale ta nebyla pro ofsajd uznána. Tři minuty před koncem se mohl Fryšták rozkrájet, chytil střelu Weinharda i Kosobuda, ale na Schönovo zakončení už byl krátký - 2:0. Výhru si už Dynamo pohlídalo a opustilo poslední příčku ligové tabulky.

Ohlasy trenérů

Jiří Vlček, trenér: " Vyšel nám velmi dobře úvod utkání, když Mácha našel Schöna, který se prodral přes stopera a vstřelil první branku. Soupeř nerezignoval a zvláště po levé straně nám dělal nemalé problémy. Podržel nás ale v určitých fázích Vršecký. Ke konci poločasu jsme hru vyrovnali, bohužel další šanci po úniku Toncara jsme nevyužili.
Do druhého poločasu jsme šli s cílem hrát aktivně, nedovolit soupeři vyrovnat a naopak využít šance, kdy otevřou hru. Taktika se nám dařila, byli jsme aktivnější, velmi dobře hráli po obou stranách Toncar s Komárkem. Výborně hráli i oba útočníci. Po jediném zaváhání jsme inkasovali gól, ten byl ale naštěstí z ofsajdu. Schön pak korunoval svůj vynikající výkon na konci zápasu, kdy nekompromisní střelou zvýšil na 2:0. Vítězství jsme si za výkon ve druhém poločase zasloužili."